Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nu sprängs det för tunnelbanan till Nacka

En milstolpe i arbetet med utbyggnaden av tunnelbana till Nacka har passerats. Nu är sprängningarna igång i Järla.

På tisdagen sprängde Region Stockholm den första salvan för tunnelbanebygget i Järla.

IMG_3011_1_500x500.jpg- Den första sprängningen är nu avklarad och vi är ett steg närmare Nackas framtid. Tunnelbanans framväxt är ett bevis på den innovationskraft som finns här och idag kom vi en bit längre på resan mot en färdig tunnelbanestation vid Järla. Det ska bli spännande att följa arbetet framöver, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande.

En milstolpe i arbetet med utbyggnaden av tunnelbana till Nacka har nu passerats.

- Äntligen har vi fått uppleva det vi har väntat på i så många år. Nu är bygget av tunnelbanan i Nacka i gång på riktigt. Vi gör det här för nästa generation, för att alla barn och unga som går i skolan här idag ska få ett ännu bättre Nacka i framtiden, säger Lena Dahlstedt, stadsdirektör i Nacka kommun.

Första sprängning Järla. Foto: Region Stockholm

Första sprängning i Järla. Foto: Region Stockholm

Arbetstunneln i Järla, som kommer att bli cirka 460 meter lång och cirka 25 meter djup, är en av tre arbetstunnlar i Nacka. De andra kommer att finnas vid Nacka station och vid Skönviksvägen.

Efter första sprängning Järla. Bild: Region Stockholm

Efter första sprängning Järla. Foto: Region Stockholm

Tunnelbana på väg till Nacka

Nacka stad växer fram på västra Sicklaön. 14 000 nya bostäder och 10 000 nya arbetsplatser planeras och vi får tunnelbana, med stationer i Sickla, Järla och Nacka (vid Nacka Forum), där även en ny bussterminal byggs. När tunnelbanan är på plats 2030 kommer resan in till T-Centralen ta cirka 12 minuter.

För mer information

För mer information om sprängningarna och utbyggnaden av tunnelbanan till Nacka, se Region Stockholms webbplats. Där finns även information om hur du anmäler dig för sprängvarning via sms.
Nya tunnelbanan – Aktuella arbeten
Nya tunnelbanan - nyhet första sprängningen i Nacka
Har du frågor?

Sidan uppdaterades: