Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Januari

Planerad avstängning av på- och avfartsramper vid trafikplats Skvaltan

Med start 31 januari planerar Trafikverket att stänga av på- och avfartsramperna vid trafikplats Skvaltan på väg 222, Värmdöleden till och från Värmdö. Trafikanter hänvisas till trafikplats Skogalund.

Avstängningen gäller enbart ramperna till och från Värmdö och är planerad att starta den 31 januari och pågå till sommaren 2024. På- och avfartsramperna, till och från Stockholm, kommer att vara öppna för trafik under hela byggtiden.

Ramperna till och från Värmdö behöver stängas av med hänsyn till säkerheten. Med anledning av ombyggnaden har Trafikverket även behövt smalna av körfält och sänka hastigheten runt trafikplatsen. Ta det försiktigt förbi bygget.

Nästa steg i ombyggnaden är att bygga den nya cirkulationsplatsen och droppen samt att färdigställa anslutningen mellan trafikplats Skvaltan och Skönviksvägen.

Följ skyltning på plats

Under avstängningen kommer trafiken att ledas om via trafikplats Skogalund på väg 222. Inför avstängningen kommer Trafikverket sätta upp orangea skyltar som visar hur trafikanterna kan köra. Se karta nedan.

På- och avfartsramperna kommer att vara färdigbyggda och öppnas för trafik under sommaren 2024. Då planerar Trafikverket att vara klara med ombyggnaden av trafikplats Skvaltan.

Här kan du se en animerad film som visar hur du kan köra

Vad ska göras?

Ombyggnad av trafikplatsen som får en ny in- och utfart i nordväst med en koppling till Jarlaberg. Trafikverket bygger även cirkulationer på norra och södra sidan av Värmdöleden.

Varför?

Målet är att göra en bättre trafiklösning för framtida Nacka.

Trafiken i och genom Nacka står inför stora förändringar de närmaste åren. Värmdöleden ska kunna hantera ökad trafik och nya flöden.

I och med ombyggnaden får trafikplats Skvaltan en ny in- och utfart i nordväst med en koppling till Jarlaberg. Trafikverket bygger även cirkulationer på norra och södra sidan av Värmdöleden.

Tid?

Ombyggnaden pågår sedan i höstas och beräknas bli klar under sommaren 2024.

Läs mer på Trafikverkets webbplats

Sidan uppdaterades: