Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Trafikstart för Saltsjöbanan i slutet av 2024

Trafikstarten för Saltsjöbanan senareläggs och Region Stockholm arbetar nu mot att tågen börjar rulla i slutet av 2024, med Saltsjö-Järla som tillfällig slutstation.

För att minimera störningar och göra övergången så smidig som möjligt för resenärerna har SL beslutat att vänta med trafikstart tills Saltsjö-Järla står färdig som slutstation. Detta planeras ske i slutet av året. Den senarelagda trafikstarten beror främst på försenade signalarbeten som påverkat andra arbeten längs banan som följd.

Beslut följer en noggrann bedömning av de ömsesidiga beroenden som finns mellan olika projekt inom Saltsjöbanans spårområde, och för att göra resan med kollektivtrafiken så smidig som möjligt för SL:s resenärer.

Nacka kommun beklagar förseningen och hänvisar till Region Stockholm för frågor och kontakt. Se nedan för kontaktuppgifter.

Vad händer nu?

Nu pågår arbete med att planera för hur trafiklösningen i Saltsjö-Järla ska fungera. Mer detaljerad information om datum för trafikstart, tidtabeller och hur bytet mellan tåg och buss kommer att fungera presenteras senare i år då vi närmar oss trafikstart.

Innan trafiken rullas igång ska bland annat en gångtunnel i Saltsjö-Duvnäs rustas upp och stationen i Saltsjö-Järla byggas om till slutstation med möjlighet för ersättningsbussarna att stanna och vända.

Läs mer om Saltsjöbanans utveckling på Region Stockholms webb

Kontakt

SL Kundtjänst – för dig som är privatperson. Telefon: 08-600 10 00

Läs mer hos sl.se

Sidan uppdaterades: