Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Ny app för att främja barns läsning

Från och med idag kan barn i Nacka ladda ner appen Bibblix för att låna böcker digitalt. Med hjälp av appen kan de låna och läsa böcker direkt på sina surfplattor eller mobiltelefoner. Idén är att barn själva ska hitta sin läsning och sin läslust.

Appen riktar sig till barn mellan 6 och 12 år, är helt gratis för användarna och bekostas av Nacka kommun. Det enda som behövs är ett lånekort på Nackas bibliotek.

– Barn är en prioriterad målgrupp på Nackas folkbibliotek. Vi vill att våra bibliotek ska främja språkutveckling, öka kunskap och väcka läslust och nyfikenhet hos barn och ungdomar. Det är också roligt att vi kan erbjuda bra digitala alternativ för barn i dessa pandemitider, och jag hoppas det kan leda till att fler barn blir inspirerade att läsa mer, säger Lilit Nersesyan, utvecklingsledare på kultur- och fritidsenheten på Nacka kommun.

Appen har barns behov och önskemål i fokus och har utvecklats av Stockholms stadsbibliotek med stöd av Kulturrådet, i samarbete med Malmö stadsbibliotek. Innehållet och utformningen bygger på en omfattande kartläggning och målgruppsanalys. Barn i olika åldrar, olika socioekonomiska situationer och med olika läsförmåga har testat Bibblix under arbetets gång, och deras synpunkter och tankar har varit en viktig del i utvecklingen.

Bibblix finns för både iOS- och Android-enheter, och kan användas på smartphones eller läsplattor. Varje användare kan låna upp till 5 titlar per kalendervecka och lånetiden är 28 dagar.

Sidan uppdaterades: