Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Uppleva & göra

Nyheter om kultur, idrott och fritid

Sporthallar används som vallokaler under EU-valet

I samband med EU-valet kommer sporthallar användas som vallokaler och håller därmed tillfälligt stängt för ordinarie verksamhet.

Några få platser kvar till sommarens kolloläger

Har du barn i årskurs 4-6 som vill gå på kollo i sommar? Passa på, det finns fortfarande några platser kvar.

Nya initiativ och kreativitet uppmärksammas av kulturnämnden

Engagemang, musikaliska färdigheter och kreativitet är några av de kunskaper och egenskaper som mottagarna av stipendiet Ung Kultur och kulturnämndens utmärkelser prisas för 2024. I dagarna utsågs nya stipendiater till stipendiet Ung Kultur och mottagare av kulturnämndens utmärkelser i Nacka. I år tilldelas stipendier till hela nio unga nackabor och två utmärkelser som går till syskonen Kajsa och Olle Nymans kulturstiftelse samt Älta kulturförening för ungdomsinitiativet Escape Älta.

Årets vårsalongare: 13-åriga Isabelle Thorngren

De känslofulla konstverken skapade av pärlplattor intresserade många besökare redan första dagen av årets Vårsalong i Dieselverkstaden. Under vernissagen utsågs Isabelle Thorngren till ”Årets vårsalongare” för sitt verk Realistiskt hjärta nummer 12. Utställningen visas mellan den 8 och 21 maj.

Föreningar får stöd för kostnadsfria sommarläger

Sju föreningar har beviljats projektbidrag, ett av kommunens bidrag för föreningar inom idrott och fritid. Fyra av föreningarna kommer att ordna aktiviteter för barn och unga under sommarlovet. Det blir bland annat ett kanotläger, träningsläger och spännande aktiviteter i Fisksätra. På fritidsnämndens sammanträde beviljades också bidrag för aktiviteter under hösten och investeringar i föreningslokaler.

Visar 5 av 341 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: