Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...
Uppleva & göra

Nyheter om kultur, idrott och fritid

Nya initiativ och kreativitet uppmärksammas av kulturnämnden

Engagemang, musikaliska färdigheter och kreativitet är några av de kunskaper och egenskaper som mottagarna av stipendiet Ung Kultur och kulturnämndens utmärkelser prisas för 2024. I dagarna utsågs nya stipendiater till stipendiet Ung Kultur och mottagare av kulturnämndens utmärkelser i Nacka. I år tilldelas stipendier till hela nio unga nackabor och två utmärkelser som går till syskonen Kajsa och Olle Nymans kulturstiftelse samt Älta kulturförening för ungdomsinitiativet Escape Älta.

Årets vårsalongare: 13-åriga Isabelle Thorngren

De känslofulla konstverken skapade av pärlplattor intresserade många besökare redan första dagen av årets Vårsalong i Dieselverkstaden. Under vernissagen utsågs Isabelle Thorngren till ”Årets vårsalongare” för sitt verk Realistiskt hjärta nummer 12. Utställningen visas mellan den 8 och 21 maj.

Föreningar får stöd för kostnadsfria sommarläger

Sju föreningar har beviljats projektbidrag, ett av kommunens bidrag för föreningar inom idrott och fritid. Fyra av föreningarna kommer att ordna aktiviteter för barn och unga under sommarlovet. Det blir bland annat ett kanotläger, träningsläger och spännande aktiviteter i Fisksätra. På fritidsnämndens sammanträde beviljades också bidrag för aktiviteter under hösten och investeringar i föreningslokaler.

Unga konstnärer i full gång

Möt två av Nackas unga konstnärer som skapat känslofulla konstverk med hjälp av pärlplattor till Vårsalong Nacka. Onsdag 8 maj inleds vårsalongen med en vernissage på Dieselverkstaden. Vårsalong Nacka är ett samarrangemang mellan Kulturhuset Dieselverkstaden och Nackas fritidsgårdar.

Vi är framtiden - en unik utomhusutställning i Nacka

Under valborgsveckan kommer utställningen ”Vi är framtiden”, som visar porträtt av unga Nackabor i åldrarna 13 till 19, att synas på 15 utvalda busskurer och digitala skärmar runt om i kommunen. Ta chansen att uppleva konsten där du är.

Visar 5 av 339 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: