Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Nu börjar ridanläggningen i Velamsund byggas

I vackra Velamsund börjar nu byggandet av en ny, modern ridanläggning. Ett gemensamt spadtag togs på onsdagen av kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau, Jan-Olov Svensson, ridskolan grundare, Karin Teljstedt, fritidsnämndens ordförande och Ann-Sofie Björkblad, vice ordförande ridklubben.

Med start i sensommar påbörjas nytt stall, ridhus och ridbana. Även rasthagar och uteridbana ska rustas för att möta Nackabornas efterfrågan på ridskoleverksamhet.

- Det är glädjande att det politiska initiativ vi påbörjade för snart 8 år sedan äntligen blir verklighet, sade Mats Gerdau. När Nacka växer är det viktigt att visa att vi bygger så mycket mer än bostäder och tunnelbana, det är också möjlighet till idrott och närhet till natur.

- I Nacka satsar vi verkligen på barn och ungdomars möjlighet till en meningsfull fritid, sade Karin Teljstedt. Nu säkerställer vi ridskoleverksamheten i Velamsund och på sikt kan antalet elever öka rejält.

Den nya ridanläggningen innebär en utökning av dagens ridskoleverksamhet. Fler elever får möjligheten att rida på en toppmodern anläggning. Den nya anläggningen kommer att ha plats för cirka 50 hästar och ge ridmöjligheter för personer med funktionsnedsättningar.

Sidan uppdaterades: