Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Välkommen till Nacka simskola

Simskola finns i Nackas två simhallar. Simskolan anordnas av simföreningar och av simhallarnas egen personal.

Datum då simskola öppnar upp för bokning 2024

 • Sommarsimskolan kan bokas från och med 13 maj klockan 09.00 med kursstart vecka 24 och 26

  • Sommarsimskolan är en intensivsimskola i nivå 1 och 2 som pågår under två veckor

 • Period 3 kan bokas från och med 24 juni klockan 09.00 med kursstart vecka 34. Söndagsgrupperna startar v.33

 • Period 4 kan bokas från och med 16 september klockan 09.00 med kursstart vecka 42. Söndagsgrupperna startar v.41

Observera: Ibland kan kursstarterna behöva ändras lite på grund av tävlingar eller andra aktiviteter i simhallen. Tillgängliga tider, dagar och nivåer syns i systemet i samband med bokning.

BOKA SIMSKOLA HÄR

Bokningsregler

 • När du bokat simskola får du en biljett. Biljetten gäller under aktuell period som betalning för aktuell/bokad kurs avseende den person som bokningen avser.
 • Biljetten går inte att byta in mot kontanter, återköpas eller förnyas på grund av att den inte utnyttjats eller passerat giltighetsdatum.
 • Gällande återköp av biljett kan dessa endast återbetalas mot uppvisande av läkarintyg. Köp av denna tjänst omfattas ej av distansavtalslagens bestämmelser kring ångerrätt.
 • Om barnets kunskapsnivå inte överensstämmer med simkursens krav för respektive steg förbehåller vi oss rätten att omplacera barnet. Läs mer om simskolans nivåer här
 • Om en eller flera lektioner ställs in av anledning som är inom vår kontroll, ersätts ni med två simbiljetter som kompensation.
 • Missat lektionstillfälle ersätts ej.

Antal kurser

Simskolan pågår under fyra perioder per år, två på våren och två på hösten. Varje period pågår i åtta veckor och barnen undervisas en dag i veckan. Det är tolv barn i varje simskolegrupp. Därutöver har vi intensivkurser i juni för nivå 1 och 2. Dessa pågår fyra dagar i veckan under två veckor, totalt åtta gånger.

Läs om simskolans olika nivåer här

Avgifter

1000 kronor per barn och period för åtta gånger

1200 kronor per vuxen och period för åtta gånger.

Simhallsregler

Vi vill att barnen tidigt skall lära sig de regler vi har kring hygien innan bad. Därför ber vi er som föräldrar/målsman att ansvara för att barnen duschat och tvättat sig utan badkläder innan simkursens början.

Ni lämnar alltid över/hämtar barnet hos simlärarna på utsatt tid och väntar sedan utanför simhallen då barnen behöver koncentrera sig på undervisningen för bästa resultat. Låt inte barnen bada innan lektionen då de behöver vara pigga när det väl är dags för simskola.

Det är naturligtvis ok att stanna under lektionen om ert barn är ledsen. Meddela gärna simlärare om ditt barn har astma, allergi eller andra behov.

Är simhallen öppen för allmänheten kan ni själva passa på att simma mot entréavgift.

Vid första tillfället går simläraren igenom information för föräldrar och barn hur simskolan fungerar.

Olika anordnare håller i simskolan

Simundervisningen bedrivs av tre olika anordnare Skuru IK, simsektion och Saltsjöbadens IF, simsektion och kommunens driftsentreprenör Medley.

Om simhallarna

Nacka simhall ligger vid Nacka Sportcentrum, Griffelvägen 11, nära Nacka gymnasium. Närmaste hållplats för bussar och Saltsjöbanan är Järla station. Tfn 08–718 87 67. Temperaturen i undervisningsbassängen är ca 29°C.
På Medleys webbplats kan du läsa mer om Nacka simhall

Näckenbadet ligger vid Saltsjöbadens Idrottsplats, Neglingevägen 2 i Saltsjöbaden. Närmaste hållplats för Saltsjöbanan är Neglinge station. Tfn 08-718 82 96. Temperaturen i undervisningsbassängen är 27,5°C.
På Medleys webbplats kan du läsa mer om Näckenbadet

Välkomna!

Sidan uppdaterades: