Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nackas energi- och klimatrådgivare

Vill du, liksom många andra, minska ditt klimatavtryck? Som boende eller verksam i Nacka kan du få kostnadsfri energi- och klimatrådgivning. Förutom att kontakta Nacka kommuns rådgivare kan du även vända dig till Energirådgivningen som erbjuder energirådgivning som ett regionalt samarbete med kommunerna.

Anpassad rådgivning för dig

För dig som villaägare

Är du villaägare och går i funderingar på hur du kan minska din energianvändning eller vilket uppvärmningssystem du ska välja i just ditt hem?

Nu kan du få svar på dina frågor från kommunens energi- och klimatrådgivare.

Hör av dig till oss via e-post till energiklimatradgivningen@nacka.se

För dig som bor i en bostadsrättsförening

Nacka kommuns energi- och klimatrådgivning erbjuder bostadsrättsföreningar ett kostnadsfritt besök av en opartisk rådgivare för att gå igenom energianvändningen i er förening.

Du som styrelsemedlem och boende i en bostadsrättsförening har ofta stora möjligheter att påverka. Genom att bli medvetna om er energiförbrukning kan ni tillsammans också minska densamma och göra något bra för klimatet.

Anmäl dig via e-post till energiklimatradgivningen@nacka.se.

Du kan även gå in på Energimyndighetens husguide: Husguiden – för dig som vill energieffektivisera ditt hus.

För dig som företagare eller fastighetsägare

Nacka kommuns energi- och klimatrådgivning erbjuder små och medelstora företag ett kostnadsfritt besök av en opartisk rådgivare för att gå igenom energianvändningen och klimatpåverkan i ert företag. Ofta leder detta till justeringar som ger minskat klimatavtryck, och ibland också till en minskning av era kostnader.

Anmäl dig via e-post till energiklimatradgivningen@nacka.se.

Läs mer på Energi- och klimatrådgivningens hemsida i Storstockholm.

För dig som driver hotell- eller logiverksamhet

Hotellnätverket för klimatet

Klimatomställningen är inget som någon kan lösa på egen hand, vi behöver varandra. Här behövs smarta samarbeten, oväntade lösningar och gränsöverskridande arbeten.

Alla som erbjuder övernattning, såsom hotell, vandrarhem eller annan logi, jobbar varje dag med hållbarhetsfrågor och lösningar för utmaningar inom klimat-och miljö. Olika aktörer jobbar på olika sätt med bland annat leveranser, städning, kemikalier och mathantering.

Med Hotellnätverket för klimatet vill Nacka kommun uppmuntra till nätverkande, samarbete och kunskapsutbyte. Vi vill skapa en plattform där alla som erbjuder hotell och logi både ska kunna inspirera andra och själva få tips och råd i sitt arbete att minska verksamhetens klimatpåverkan. Allt för att göra det lättare att göra smarta val för vår miljö. Du kommer att få ny kunskap, inspiration och inblick i hur andra löser sina utmaningar i klimatarbetet.

Hotellnätverket för klimatet är kostnadsfritt och vänder sig till alla som arbetar med hotell- eller logiverksamhet i Nacka och Värmdö kommun. Ett medlemskap innebär att du får möjlighet att nätverka med andra i hotell- och logibranschen och få kunskap och inspiration på våra träffar.

Träffar

Vi planerar att hålla den första träffen efter sommaren 2024. Varje träff kommer ha ett aktuellt tema. Intressanta och kunniga talare kommer att lyfta olika ämnen, såsom vegetarisk matlagning, Svanens certifiering, avfall, matsvinn, ekologiska val, städning, utbildning av personal, Svanen-certifiering med mera. Vi kommer även erbjuda utbildning och inspiration kring återbruk och cirkulär konsumtion.

Medlemsskap och träffar i Hotellnätverket för klimatet Kommer att vara kostnadsfria.

Mer information om datum för våra träffar, samt mer specifikt innehåll, samarbetspartners och liknande kommer uppdateras löpande. Håll utkik!

Välkommen att maila till energiklimatradgivningen@nacka.se ifall du har frågor kring klimatavtryck eller energianvändning.

Läs mer här om Energi- och klimatrådgivningen i Storstockholm.

Regional samverkan för energiomställning

Energi- och klimatrådgivningen är ett samarbete mellan 26 kommuner i Stockholmsregionen. Rådgivningen är en opartisk service och uppdraget är att hjälpa till med den nödvändiga energi-omställningen av samhället. Verksamheten finansieras av Energimyndigheten.

Mer information

Husguiden – för dig som vill energieffektivisera ditt hus, Energimyndighetens webbsida

Medborgardrivet klimatarbete kring energi - En handbok

Sidan uppdaterades: