Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Balansbana ger inspiration i Nyckelviken

Nu har den nya balansbanan i Nyckelviken öppnat. Välkommen att balansera på stockar och stubbar!

Av stockar från träd som vuxit i Nacka har en balansbana för barn skapats i Nyckelviken. Här kan man klättra, hoppa, krypa, gå eller bara sitta och njuta av den härliga skogsmiljön.balansbana suddad.JPG

– Vi vill bjuda in till en plats som är mycket vacker och fint placerad bakom stallet och gårdsplanen, men som kan vara svår att hitta till och som inte har använts så mycket tidigare. Platsen kan också vara en bra utgångspunkt för den som vill fortsätta utforska skogen runtomkring, säger landskapsarkitekt Caroline Engberg.

Rena naturmaterial

Balansbanan är tänkt för barn, men håller förstås även för vuxna som vill klättra och balansera. Den är skapad av stockar och grova grenar som har fått behålla sitt naturliga utseende för att på ett harmoniskt sätt smälta in i miljön i Nyckelviken.

Balansbana Nyckelviken.JPG

Kartan visar balansbanans placering mellan fårhagen och allén.

Fler trivsamma miljöer när Nacka utvecklas som mest

Balansbanan ingår i projektet Trivsel och tillgänglighet, som initierats av Natur- och trafiknämnden i Nacka kommun. Syftet är att ge Nackaborna fler trivsamma och attraktiva miljöer när Nacka växer och utvecklas som mest.

Bland annat har sittbänkar har placerats längs med gångvägen till Velamsund. Två tillfälliga lekparker har satts upp, utanför stadshuset och vid Kyrkviken. Under vintern lyser effektbelysning upp i mörkret på fem olika platser i kommunen. Det blir också en upprustning av herrgårdsparken i Velamsund, en pump track-bana i Trollsjöreservatet samt flera nya blomsterplanteringar runt om i kommunen.


Läs mer om projektet Trivsel och tillgänglighet här

Sidan uppdaterades: