Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Anmälan till Naturstädning öppnar 21 mars

Snart är det dags igen för den populära aktiviteten Naturstädning. Ta chansen att komma ut i naturen tillsammans och tjäna pengar till klasskassan eller laget. Samtidigt bidrar ni till att hålla Nacka renare och trevligare för alla.

Varje vår och höst ges skolklasser och ungdomsföreningar möjlighet att städa naturen i Nacka. Anmälan till vårens naturstädning startar den 21 mars. Städningen ska sedan genomföras mellan lördagen den 1 april och söndagen den 23 april. Perioden är förlängd på grund av att vintervädret hållit i sig längre än vanligt.

Var redo när anmälan öppnar

De attraktivaste områdena brukar bokas mycket snabbt, så det gäller att vara förberedd och trycka på knappen direkt när klockan slår om. Titta igenom kartorna på anmälningssidan och bestäm er i förväg för vilka områden ni vill boka.

Naturstädningen är ett sätt för barn och ungdomar att tjäna extra pengar till skolkassan och samtidigt få en påminnelse om att skräp inte hör hemma i skog och mark. Resultatet blir ett renare och vackrare Nacka där vi kan njuta av naturen utan att behöva störas av nedskräpning.

Bra att veta

  • Anmälningsformulären för Älta öppnar kl 17.00, Sicklaön kl 17:10, Boo kl 17:20 och Fisksätra/Saltsjöbaden kl 17:30.
  • Varje klass/förening kan endast boka fyra områden var.
  • Ersättining på 800 kr per område

Utökning av städområden och säckplatser

Under 2021 gjordes en översyn av kommunens nuvarande naturstädområden och säckplatser i syfte att erbjuda fler städområden. Arbetet resulterat i 18 nya städområden och 21 nya säckplatser. Nya översiktskartor och detaljkartor togs fram.

Läs mer om naturstädning och anmäl er här

Sidan uppdaterades: