Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fyller ditt barn 10 år i år?

De flesta barn börjar i årskurs fyra och slutar på fritidshemmet samma år som de fyller 10 år. Vi får ofta frågor från föräldrar kring uppsägning och eventuellt byte till öppen fritidsverksamhet. Här hittar du information om just detta!

Uppsägning av platsen på fritidshemmet

Du har rätt att ha kvar ditt barn på fritidshemmet till och med den 30 juni. Om ditt barn ska sluta före den 30 juni ska du göra en uppsägning via e-tjänsten Nacka24.

  • Uppsägningstiden är en månad.
  • Under uppsägningstiden betalar du avgift som vanligt oavsett om ditt barn nyttjar platsen eller inte.
  • Om ditt barn inte varit placerat hela månaden betalar du till sista datum enligt uppsägning. Slutar barnet till exempel den 10 juni betalar du 10/30 av månadsavgiften.
  • Om du inte gör någon uppsägning betalar du till och med den 30 juni.
    Observera att fakturan för juni månads avgift har sista betalningsdag den 31 juli.

Har du behov av fritidshem under juli månad?

Om du behöver tillsyn för ditt barn under juli månad på grund av ditt arbete eller dina studier ska du senast den 15 juni kontakta skolan och skriva ett kontrakt för juli månad. Fyll i blanketten nedan och lämna den till skolan – senast den15 juni:
Ansökan om fritidshem i juli månad för 10-åringar (PDF-dokument, 118 kB)

Öppen fritidshemsverksamhet

Om du vill att ditt barn ska börja på skolans öppna fritidshemsverksamhet - kallas ofta Fritidsklubb - till hösten ska du kontakta skolan för information om hur du ansöker och vilken avgift skolan har.

Den öppna fritidshemsverksamheten för barn i ålder 10-12 år sköts inte via e-tjänsten Nacka24 och ingår heller inte i maxtaxan.

Du har möjlighet att ha Öppen fritidshemsverksamhet från och med den 1 augusti det år barnet fyller 10 år. Den öppna fritidsverksamheten ska erbjuda verksamhet mellan 06.30 och 18.00 alla vardagar, året runt, för vårdnadshavare som arbetar eller studerar.

Vilket datum börjar skolan?

En vanlig fråga är vilket datum skolan börjar. Svaret är att i Nacka bestämmer varje skola själv datum för sin skolstart. Om du har frågor om skolstart eller något annat som gäller skola och fritidshem ska du därför kontakta skolan. Kontaktuppgifter till alla skolor hittar du lättast via Jämföraren.
Länk till Jämföraren

Är något fortfarande oklart?

Då är du välkommen att kontakta Nacka kommuns kundservicecenter på telefon 08-718 80 00 eller e-post info@nacka.se.

Klicka på bilden så visas den i ett större format:

Sidan uppdaterades: