Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Ansök om plats på fritidshem

På den här sidan finner du information om att söka plats på fritidshem för barn i ålder 6-9 år. Ansökan om fritidshem för barn 10-13 år, så kallad Fritidsklubb, görs inte i e-tjänsten Nacka24. Kontakta istället din skola för mer information om ansökan och avgift för "klubben".
 1. Välj anordnare

  Alla skolor som har elever i förskoleklass och årskurs 1-3 erbjuder fritidshem för sina elever. Det finns även några anordnare av pedagogisk omsorg som har fritidsverksamhet.

 2. Logga in i e-tjänsten Nacka24

  Val av fritidshem görs i e-tjänsten Nacka24. Klicka på knappen nedan för att komma till inloggningssidan.

  Logga in på Nacka24 med Mobilt BankID/E-leg
 3. Välj fritidsverksamhet

  Fritidshem för barn i ålder 6-12 kan bedrivas av en skola eller av en anordnare av pedagogisk omsorg. När du loggat in i Nacka24 finns det två länkar upptill på sidan.

  • Välj Fritidshem om du vill välja fritidshem på en skola eller
  • Förskola och Pedagogisk omsorg om du vill ansöka om plats hos en anordnare av pedagogisk omsorg.

  Du kan ansöka om plats inom båda verksamheterna om du så önskar.

  Alla elever som har en skolplacering i årskurs F-3 på en grundskola i Nacka är också garanterade en plats på skolans fritidshem. Detta gäller under förutsättning att eleven är folkbokförd i Nacka och att elevens vårdnadshavare arbetar, studerar, är arbetslös eller föräldraledig. Du behöver dock aktivt göra en ansökan om fritidshemsplats samt skriva ett kontrakt med skolan eller anordnaren av pedagogisk omsorg.

 4. Tacka ja och skriv kontrakt

  • Skolan erbjuder plats via Nacka kommuns e-tjänst Nacka24.
  • Du svarar via e-tjänsten och skriver ett kontrakt med skolan där du anger startdatum och barnets vistelsetid. Om ditt barn ska börja förskoleklass till höstterminen har du möjlighet att ha fritidshem från och med den 1 augusti oavsett när skolan har upprop.
  • Avgiften för fritidshem 6-9 år ingår i maxtaxan. För att du ska få rätt avgift är det viktigt att du har en aktuell inkomstuppgiftt inlagd i e-tjänsten Nacka24.

Välja fritidsklubb

Fritidsklubb/öppen fritidsverksamhet, som vänder sig till elever i åldrarna 10-12 år, ingår inte i checksystemet och du väljer inte fritidsklubb via Nacka24.

Kontakta istället din skola för mer information om vilken öppen fritidsverksamhetens verksamhet som just din skola erbjuder. Skolan kan även lämna mer information om öppettider och avgift. Avgift för fritidsklubben ingår inte i maxtaxan.

Sidan uppdaterades: