Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Januari

En ny förskola i en kulturhistorisk byggnad

I början på januari slog JENSEN förskola Nobelberget upp dörrarna till sina helt nybyggda lokaler. Förskolan har sex avdelningar, en gemensam matsal och ateljé på bottenvåningen.

Förskolan ligger i den kulturhistoriska byggnaden Panncentralen där bland annat den väldiga skorstenen har bevarats och är tänkt att bli en fantasieggande del av leken. Som totempåle eller kanske sagoslott?

Den befintliga byggnaden har fått en färgglad tillbyggnad med organiska former och rundade hörn. Den nya delen terrasserar upp och knyter samman det höga berget på baksidan med den ursprungliga byggnaden. Det gör landskapet till en del av arkitekturen och skapar många lekfulla miljöer som väcker nyfikenhet. I matsalen kan porten mot uteplatsen öppnas upp under sommarhalvåret så lunchen blir en picknick i solen.
Läs mer på förskolans webbsida

Stadsdelen Nobelberget i Sickla

Den nyöppnade förskolan ligger i hjärtat av Nobelberget, den helt nya stadsdelen som är en del av Sickla. Här planeras för totalt 500 bostäder, kreativa kontor, kultur och parkområde. Det första bostadskvarteret innehåller 68 bostäder och inflyttning började hösten 2020.
Här kan du läsa mer om stadsdelen Nobelberget

Sidan uppdaterades: