Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Några nyheter inför skolvalet 2023

Den 16 januari startar skolvalsperioden i Nacka. I år är det omkring 2200 elever som behöver välja skola inför höstterminen 2023. Skolvalet görs i Mitt Skolval och det är viktigt att komma ihåg att om barnet har två vårdnadshavare så behöver båda godkänna valet i e-tjänsten. Här kan du läsa mer om några nyheter inför årets skolval.

En ny skola – Nordic International School

Nordic International School öppnar en grundskola till hösten 2023 i Orminge centrum. Första året tar skolan in elever till årskurs 4–7, och i takt med att eleverna blir äldre utökar skolan med årskurs 8 och 9. Nordic International School finns redan i flera svenska städer och driver grundskolor med internationell profil.
Läs mer på skolans egen webbsida

”Gamla” skolor med nytt namn

Två av de befintliga skolorna i Nacka har nytt namn sedan årsskiftet:

Stavsborgsskolan flyttar hem igen

Stavsborgs elever har befunnit sig i ersättningslokaler i två år. Till hösten 2023 är det dags att flytta in i den nybyggda skolan som ligger på samma plats där Stavsborgsskolan tidigare låg. Den nya skolan rymmer 1 200 elever från förskoleklass till årskurs nio och har även nya idrottshallar i anslutning till skolan. Eleverna på Stavsborgsskolan har fått vara med i utformningen av sin nya skola. De har designat om stenplattorna från den gamla skolgården och har även arbetat med att ge nytt liv åt en gammal ek som tidigare fanns på skolområdet.
Läs mer om Stavsborgsskolan

Ektorps skola flyttar tillfälligt till Skuru skola

Ektorps skola kommer att flytta sin verksamhet till i Skuru skola från höstterminen 2023. Den nuvarande skolan kommer att rivas under sommar/höst 2023 och den nya byggnaden beräknas stå klar till skolstarten hösten 2025. Den nya skolan är planerad för att ha elever från förskoleklass upp till årskurs nio. Byggnaden blir en modern, flexibel och yteffektiv skola där en del av lokalerna kan komma att samnyttjas och användas utanför skoltid för kultur- och fritidsverksamhet, föreningsliv och allmänhet.
Läs mer om projektet

Läs mer om skolvalsperioden 2023 här

Sidan uppdaterades: