Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Viktiga dokument

Här har vi samlat dokument som kan du behöva när du söker sommarjobb i Nacka kommun.

Jämkningsblankett

För att Nacka kommun inte ska göra avdrag för skatt behöver du lämna in nedanstående ifylld skattejämkningsblankett under den obligatoriska avtalsträffen.

Skattejämkningsblankett ska du bara lämna in om du uppfyller följande förutsättningar:

  • du beräknar att din sammanlagda inkomst under 2024 kommer att bli mindre än 24 238 kronor (inklusive till exempel semesterersättning och ersättning för mat),
  • du är studerande,
  • du kommer att vara bosatt i Sverige under hela året. Din arbetsgivare har alltid rätt att begära att du lämnar ett beslut från Skatteverket i stället för intyget.

Här finns intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag.

Utdrag ur belastningsregistret

Alla som skall arbeta inom Nacka kommun i en verksamhet där barn eller äldre vistas ska visa upp utdrag från belastningsregistret. Många av våra sommarjobb finns inom dessa verksamheter och vi rekommenderar alla som söker feriearbete att beställa ett registerutdrag i förväg eftersom det kan ta flera veckor att få utdraget.

Observera att även om du ska jobba inom till exempel kategorin "vaktmästeri" så kan du behöva visa upp ett registerutdrag. Detta gäller till exempel om du skall arbeta i vaktmästeriet på en skola.

Observera att utdrag från belastningsregistret ska helst lämnas oöppnat. Om du vill öka dina chanser till att få en reservplats, beställ registerutdrag i god tid.

Utdrag från Rikspolisstyrelsen för skola och barnomsorg.
Utdrag från Rikspolisstyrelsen för äldreomsorg.

Om du inte har ett bankkonto på Nordea

För att du ska få din lön utbetald så behöver du skriva ut en blankett och fylla i den med dina bankuppgifter. Kom ihåg att tydligt skriva på blanketten att det är Nacka kommun som arbetsgivare samt att arbetsgivarnummer är: 010182. Det gäller alla som inte har ett bankkonto på Nordea. Om du har ett bankkonto på Nordea behöver du inte fylla i blanketten då din lön per automatik då betalas ut på ditt Nordeakonto.

Här finns anmäl till Nordeas kontoregister.

Sidan uppdaterades: