Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Kollo sommaren 2024

Du som går i årskurs 4 – 9 och bor i Nacka kommun kan söka plats på kollo i sommar. Här kan du läsa mer om vad det innebär att åka på kollo och mer om de olika kollogårdarna, vad det kostar att åka på kollo och frågor och svar om kollo.

Några få platser kvar till sommarens kolloläger

Nacka kommun erbjuder folkbokförda barn i Nacka som går i årskurs 4-6 att gå på kolloläger i sommar. Ta chansen och upplev ett spännande äventyr med aktiviteter som bad, grillkvällar, fotboll, disco, pyssel, äventyrslekar, hajk, mys, båtliv, fiske och hur mycket annat roligt!

Just nu finns följande platser kvar på Barnens Ö i Stockholms skärgård:

Gård Datum Antal platser kvar
Backis 24/7-4/8 2
Granliden 10/7-21/7 4
Granliden 24/7-4/8 10
Parkudden 17/7-26/7 7
Strandhem 10/7-21/7 2
Strandhem 24/7-4/8 9
Sörängen 17/7-26/7 11

Anmälan sker genom att skicka ett mejl till: bokningfritid@nacka.se. Först till kvarn-principen gäller.

Har du tidigare ansökt om plats?

Observera att ansökan inte ger dig en garanterad plats. Erbjudande om kolloplats skickas ut via e-post i mitten av april.

När du fått ett erbjudande har du åtta dagar på dig att tacka ja eller nej till platsen. Om ditt barn inte kan åka på kollo tackar du nej till erbjudandet och platsen erbjuds till annan sökande.

Om du tackar ja till erbjudandet blir din bokning av kolloplats bindande och du får ett e-postmeddelande om att betala deltagaravgiften innan du åker på kollo.

Avgiften för kollo 2024 betalas via kommunens hemsida. Så fort du har tackat ja till en tilldelad plats kommer du som vårdnadshavare att få ett e-postmeddelande med information om betalning. Kollot ska betalas innan du åker på kollo. Ansökningsnumret är inte ett könummer.

Läs mer under avsnittet Frågor och svar om kollo

Om kollo

Att åka på kollo innebär att man får åka från Nacka och ut i skärgården, träffa nya kompisar, uppleva spännande saker och framför allt att ha det otroligt kul!

På kollo får man uppleva att bo borta på en kollogård under 8 till 14 sommardagar och vara med på bad, grillkvällar, fotboll, disco, pyssel, äventyrslekar, hajk, mys, galna upptåg, båtliv, fiske och hur mycket annat kul som helst.

På de kollogårdar där Nacka har platser kommer även barn från Stockholms stad att vara. Däremot är det inte möjligt att som Nackabo åka på alla de kollon som Stockholms stad erbjuder sina barn och ungdomar.

Arrangörerna 2024

Barnens Ö

E-post: kollo@stbd.se eller per telefon: 08-508 439 00
Webb: www.barnenso.se

Rånö Seglarläger

E-post: info@ranoseglarlager.nu eller per telefon: 070-7231280
Webb: www.ranoseglarlager.nu

För övriga frågor

Kontakta Nacka kommun, e-post: info@nacka.se eller per telefon 08-718 80 00 

Sidan uppdaterades: