Välkommen att gå med Nacka kommun i pridetåget 2018

Vi träffas på Kungsholmstorg den 4 augusti klockan 12.30 och går tillsammans. I veckan hade vi skaparstuga inför paraden och ställde tre snabba frågor till Isa Wiman, stabchef för stab kompetensförsörjning och verksamhetschef för arbetsmarknadsverksamheten.

Brand vid Ryssviken

Branden som bröt ut på fredagseftermiddagen längs Värmdöleden i höjd med Vikdalen, är under kontroll. Räddningstjänsten har omringat branden och uppger att det inte föreligger någon spridningsrisk. Södertörns brandförsvarsförbund uppmanar dig att undvika att beträda det markområde som har brunnit.

Nacka är Årets superkommun

Goda skolresultat, en välutbildad befolkning, nya bostäder och tunnelbana på väg. Det är anledningen till att Nacka kommun utses till Årets superkommun i Dagens Samhälles granskning av landets kommuner.

Räddningstjänsten kommer på besök

I mars kommer Södertörns brandförsvarsförbund göra hembesök  i alla medlemskommuner. I Nacka är det boende på Mörtgatan och Forellgatan i Fisksätra som får besök. Syftet är att förhindra bränder och informera om hur man ska göra om olyckan är framme.

Bli röstmottagare vid valet 2018

Den 9 september är det val till riksdag, landstingsfullmäktige och kommunfullmäktige. Nu kan du anmäla ditt intresse att arbeta som röstmottagare, ordförande eller vice ordförande under valdagen.

Nu inför vi digital anslagstavla

Från och med 1 januari 2018 kommer Nacka kommuns officiella anslagstavla finnas på Nacka.se istället för i entrén till Nacka stadshus.

Tillgänglighetsutmärkelsen har för första gången delats ut

Under kommunfullmäktiges sammanträdande uppmärksammades personer och verksamheter som på olika sätt arbetar för att skapa en tillgänglig fysisk miljö, information, eller service och bemötande för personer med funktionsnedsättning.

Nacka sätter kurs mot 2020

Jobb, trygghet, framkomlighet, stadsbyggande och välfärd. Det är viktiga frågor för framtidens Nacka. Kommunfullmäktige har beslutat om Mål och budget för 2018-2020.

Vem ska få Nackas nya utmärkelse?

Vem tycker du ska uppmärksammas för att ha skapat tillgänglighet för alla i Nacka - med särskilt fokus på personer med funktionsnedsättning? Välkommen att nominera din kandidat till Nackas nya tillgänglighetsutmärkelse!

Skuldfritt Nacka satsar på både investeringar och service

Nacka är från och med den här veckan helt skuldfritt med ekonomi i balans i den kommunala verksamheten. Bakom ligger ett systematiskt arbete under flera års tid med att betala av skulderna. En skuldfri kommun kan investera utan att spara in på servicen till medborgarna.