Bli röstmottagare vid valet 2018

Den 9 september är det val till riksdag, landstingsfullmäktige och kommunfullmäktige. Nu kan du anmäla ditt intresse att arbeta som röstmottagare, ordförande eller vice ordförande under valdagen.

Nu inför vi digital anslagstavla

Från och med 1 januari 2018 kommer Nacka kommuns officiella anslagstavla finnas på Nacka.se istället för i entrén till Nacka stadshus.

Tillgänglighetsutmärkelsen har för första gången delats ut

Under kommunfullmäktiges sammanträdande uppmärksammades personer och verksamheter som på olika sätt arbetar för att skapa en tillgänglig fysisk miljö, information, eller service och bemötande för personer med funktionsnedsättning.

Nacka sätter kurs mot 2020

Jobb, trygghet, framkomlighet, stadsbyggande och välfärd. Det är viktiga frågor för framtidens Nacka. Kommunfullmäktige har beslutat om Mål och budget för 2018-2020.

Vem ska få Nackas nya utmärkelse?

Vem tycker du ska uppmärksammas för att ha skapat tillgänglighet för alla i Nacka - med särskilt fokus på personer med funktionsnedsättning? Välkommen att nominera din kandidat till Nackas nya tillgänglighetsutmärkelse!

Skuldfritt Nacka satsar på både investeringar och service

Nacka är från och med den här veckan helt skuldfritt med ekonomi i balans i den kommunala verksamheten. Bakom ligger ett systematiskt arbete under flera års tid med att betala av skulderna. En skuldfri kommun kan investera utan att spara in på servicen till medborgarna.

Beslut om bulleråtgärder på Boovallen har överklagats

Miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka beslutade den 30 augusti om åtgärder för att minska bullret från Boovallen. Beslutet har sedan överklagats till länsstyrelsen. Besked om vad länsstyrelsens beslut blir kan dröja upp till ett och ett halvt år.

Din åsikt spelar roll - tyck till om Nacka kommun

I dagarna får 1 600 Nackabor SCB:s medborgarundersökning med frågor om vad de tycker om Nacka som kommun att bo och leva i. Svaren är viktiga för att utveckla Nackas service till medborgarna samt för jämförelser med andra kommuner.

Boovallen - förslag för att minska bullret på väg

Miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka tar på nytt ställning till vad som ska göras för att bullret från Boovallen ska minska. Skälet är att länsstyrelsen och mark- och miljödomstolen kommit fram till att de åtgärder nämnden tidigare hade beslutat om var otillräckliga.

Nacka lämnar diskussioner med Operan och Dramaten

Stadsutvecklingen i Nacka kan inte vänta och Operan och Dramatens tidplan går dessvärre inte i linje med kommunens. Nacka kommun har därför beslutat att inte längre driva frågan om att skapa ett nytt kulturcentrum med Operan och Dramaten i centrala Nacka.

Skriv in din gatuadress ovan så får du:

• Upptäcka spännande evenemang i ditt närområde.