Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
April

Stadsdirektörens måndagsmöte 8 april

Uppföljning av stadsutvecklingen, Två upphandlingar för livsmedel, Stockholm Spis AB blir den nya restauratören i Stadshuset, Händer i Stadshuset i veckan, Stora chefsdagen på fredag.

Uppföljning av stadsutvecklingen - ärende i KSSU 9 april

Andreas Totschnig berättade om ärendet i KSSU imorgon som handlar om hur vi ligger till i stadsutvecklingen som helhet och i förhållande till tunnelbaneavtalet samt en hel del andra målsättningar som kommunen har.

Marknadsdippen har gjort att det går långsammare att genomföra våra projekt. Målet om 20 000 bostäder till år 2030 ser det fortfarande ut som vi kan nå. Ungefär en fjärdedel av alla bostäder som ska vara klara år 2030 är redan färdigställda. För stadsbyggnaden inom tunnelbaneavtalet går det dock långsammare.

Tilldelningsbeslut Kommunstyrelsen - två upphandlingar för livsmedel

Marina Sjöström inköpsenheten, berättade om upphandlingarna för livsmedel för bland annat våra skolor, förskolor, gruppbostäder och andra verksamheter.

- Vi har gjort en omfatattande omvärldsanalys som har gjort att vi kunnat ställa höga kvalitetskrav på sortimentet på djurskyddskrav och att det ska finnas mycket ekologiska varor. Samtidigt gör vi en besparing på 3,2 miljoner kronor, berättar hon.

Stockholm Spis AB - ny restauratör i Stadshuset, avtalet gäller från 1 juli 2019. De sätter igång sin verksamhet 12 augusti.

- Det kommer att finnas minst 30 procent ekologiska varor. För att komma åt matsvinnet vägs maten man man tar, den kommer att kosta 22 kr/hg, berättar Georgios Katsikiotis (Jugge).

Stockholm Spis AB sätter igång sin verksamhet i Stadshuset 12 augusti 2019.

Händer i Stadshuset i veckan

Tisdag 9 april kl 13-16 i Nackasalen

 • Digitaliseringseftermiddagen. Digitalisenheten berättar om digitaliseringsstrategin, tjänster 2019, mindset-skiftet från IT-enhet till digitaliseringsenhet. Partnerskap med enheterna.

Onsdag 10 april

 • Represantanter från 90 företag kommer till Stadshuset. Temat för dagen är "inköp".

 • En bilaga från Nacka kommun kommer ut på onsdag i Dagens industri. Innehållet har temat "Nackas näringsliv". Artiklar om bland annat Houdini AB och Yasuragi.

  Bilagan kommer även att finnas i Nacka stadshus reception.

 • Rundabordssamtal på Vercity om samverkan med Stockholms universitet, Vinova, studentorganisationer, näringslivet med fler. Vi berättar om hur de kan samverka med Nacka kommun.
  Hanna Elving, Klara Palmberg-Broryd och Mats Bohman deltar.

 • Hanna Elving berättar att ett antal personer från Nacka kommun var i Helsingfors förra veckan och träffade Helsingfors kommun och tittade på hur de har byggt en testverksamhet för utbildningsteknologi och digitalt lärande tillsammans med sina lärare.

Fredag 12 april

Årlig kvalitetsdag för skolledare, huvudmän och politiker.
109 externa gäster kommer till Stadshuset. De vistas bland annat i caféet och utställningsytan i Entrehuset plan 0.

Stora chefsdagen torsdag 11 april

Temat är "Superkommun i en föränderlig värld". Chefspriser utdelas. Stora chefsdagen hålls i Turbinhallen i Sickla.

Ledningsgruppen måndag eftermiddag 8 april

I eftermiddag är temat "Agenda 2030". Mycket fokus på mijö och FN:s 17 mål, och om hur vi som kommun kan komma att jobba med dem.

Sidan uppdaterades: