Andreas Totschnig berättade om ärendet i KSSU imorgon som handlar om hur vi ligger till i stadsutvecklingen som helhet och i förhållande till tunnelbaneavtalet samt en hel del andra målsättningar som kommunen har.
Marknadsdippen har gjort att det går långsammare att genomföra våra projekt. Målet om 20 000 bostäder till år 2030 ser det fortfarande ut som vi kan nå. Ungefär en fjärdedel av alla bostäder som ska vara klara år 2030 är redan färdigställda. För stadsbyggnaden inom tunnelbaneavtalet går det dock långsammare.
Marina Sjöström inköpsenheten, berättade om upphandlingarna för livsmedel för bland annat våra skolor, förskolor, gruppbostäder och andra verksamheter.
- Vi har gjort en omfatattande omvärldsanalys som har gjort att vi kunnat ställa höga kvalitetskrav på sortimentet på djurskyddskrav och att det ska finnas mycket ekologiska varor. Samtidigt gör vi en besparing på 3,2 miljoner kronor, berättar hon.
- Det kommer att finnas minst 30 procent ekologiska varor. För att komma åt matsvinnet vägs maten man man tar, den kommer att kosta 22 kr/hg, berättar Georgios Katsikiotis (Jugge).
Stockholm Spis AB sätter igång sin verksamhet i Stadshuset 12 augusti 2019.
Tisdag 9 april kl 13-16 i Nackasalen
Onsdag 10 april
Fredag 12 april
Årlig kvalitetsdag för skolledare, huvudmän och politiker.
109 externa gäster kommer till Stadshuset. De vistas bland annat i caféet och utställningsytan i Entrehuset plan 0.
Temat är "Superkommun i en föränderlig värld". Chefspriser utdelas. Stora chefsdagen hålls i Turbinhallen i Sickla.
I eftermiddag är temat "Agenda 2030". Mycket fokus på mijö och FN:s 17 mål, och om hur vi som kommun kan komma att jobba med dem.
Sidan uppdaterades: