Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Augusti

Nacka kommun får ny stadsutvecklingsdirektör

Katarina Wåhlin Alm blir stadsutvecklingsdirektör i Nacka kommun. Hennes uppdrag blir att driva Nackas stadsutveckling för en stark och balanserad tillväxt i takt med Nackabor, miljö och ekonomi.

9acc09cffbce60d3_800x800ar.jpg

Nacka kommun ska växa med många nya bostäder, arbetsplatser, välfärdsfastigheter och ny infrastruktur fram till 2030/2040. Katarina Wåhlin Alm kommer till en expansiv och nyskapande kommun som är på väg in i ett genomförandeskede av många stora och komplexa bygg- och infrastrukturprojekt.

– Jag är oerhört glad att Katarina vill ta sig an uppdraget som stadsutvecklingsdirektör i Nacka. Hon har precis den kompetens och erfarenhet vi har sökt. Fokus i uppdraget kommande år är en stadsutveckling i takt med medborgare, miljö och ekonomi och en fortsatt positiv utveckling av Nackas egen mark, säger Lena Dahlstedt, stadsdirektör i Nacka kommun.

Katarina Wåhlin Alm har bred erfarenhet av fastighetsutveckling från den privata sektorn. Hon arbetat i nästan sex år som Sverigechef för NCC Property Development med fokus på kommersiell fastighetsutveckling. Hon är civilingenjör från Chalmers med en gedigen fastighetsbakgrund och projekterfarenhet från olika ledande roller, bland annat på Vasakronan, Folksam och AP Fastigheter.

Katarina Wåhlin Alm

stadsutvecklingsdirektör, Nacka kommun

Jag ser verkligen fram emot detta uppdrag och möjligheten bidra till att göra skillnad i en ambitiös kommun som Nacka.

– Jag ser verkligen fram emot detta uppdrag och möjligheten att bidra till att göra skillnad i en ambitiös kommun som Nacka. Stadsutveckling är utmanande, angeläget och utvecklande för alla inblandade ur många perspektiv och som Nackabo känns det såklart extra inspirerande att ta mig an detta uppdrag, säger Katarina Wåhlin Alm.

Katarina Wåhlin Alm tillträder tjänsten som stadsutvecklingsdirektör i Nacka kommun senast vid årsskiftet.

Sidan uppdaterades: