Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Hej!

Lena_Dahlstedt_02.jpgEfter en kort vecka kommer här också en kort hälsning från mig inför helgen. Jag kan konstatera att det mesta fungerar bra inom våra välfärdsverksamheter t.ex. äldreomsorgen och skolan, trots de stora utmaningarna med covid-19. Inom äldreomsorgen har vi ett ansträngt läge, men ändå stabilt och väl fungerande, tack vare goda insatser av medarbetare och chefer. Bemanningen i våra verksamheter fungerar, vi har den skyddsutrustning som krävs enligt myndigheterna och de äldre får en god vård och omsorg.

Samtidigt pågår mycket annat utvecklingsarbete för fullt på olika nivåer i kommunen. Denna vecka köpte t ex byggaktören Storstaden Bostad sin tomt som ska bli en del av det nya härliga kvarteret mellan Nacka Forum och stadshuset i Centrala Nacka. Där börjar de snart bygga lägenheter till gamla och nya Nackabor, som blir klara för inflyttning 2021/2022. Det här visar på just den framtidstro som jag tror att många av oss längtar efter just nu.

Vad som också är hoppfullt är att vårt fokus på att tvätta händerna, stanna hemma vid sjukdomssymtom och att hålla avstånd till varandra, ger resultat. Vi ser både i Nacka och i regionen att vi ännu inte fått den kraftiga ökning av antalet smittade som befarades före påskhelgen. Nu gäller det att vi alla orkar hålla i de här rutinerna även framåt – vi får hjälpas åt och påminna oss själva och varandra!

Känner du ändå oro när det gäller covid-19, smittspridningen, eller din egen situation vill jag påminna om kommunens personalstöd. Hit kan du ringa när som helst och få stöd och dela dina tankar: 0200-21 63 00.
Här kan du läsa mer om kommunens personalstöd.

Innan jag checkar ut från kontoret idag vill jag passa på att önska alla en riktigt bra helg – oavsett om du är ledig eller i tjänst.

Var rädd om dig och andra! Och se till att komma ut i helgen och njut av vårens ankomst!

Lena Dahlstedt
Stadsdirektör
lena.dahlstedt@nacka.se

Sidan uppdaterades: