Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Lena_Dahlstedt_02.jpgHej,

Tiden har verkligen gått fort den här märkliga våren. Det har redan gått tolv veckor sedan vi ställde om vår verksamhet för att bättre kunna hantera och möta de krav som pandemin ställer på både verksamheter och medarbetare. Det har varit en enormt utmanande tid som har påverkat oss och våra arbetssätt i grunden – vi har lärt oss massor som vi kommer att ta med oss för att fortsätta att utveckla och utvecklas. Det görs varje dag ett enormt arbete i de delar som är mest påverkade av Covid-19 som omsorgen, på skolor och förskolor, men även i den övriga verksamheten inom till exempel stadsutveckling, kultur, fritid, natur och annat. Vi har all anledning att vara stolta över oss själva och varandra och det fantastiska arbete vi gör tillsammans. Varje dag.

Nacka har alltid utvecklats och fortsätter att utvecklas, det är en del av det som gör Nacka till en så härlig plats! Den här veckan har det bland annat fattats beslut för framtiden; vi ska bygga en ny stor skola i Älta, Stavsborgsskolan för klasserna F-9, nya bostäder och en multisporthall i Fisksätra och vi ska också vidareutveckla möjligheterna för idrott i Myrsjö, Orminge. De här modiga investeringarna och bra verksamheter med hög kvalitet är möjligt tack vare att vi som kommun har en stark ekonomi med budget i balans.

Duktiga medarbetare jobbar hårt för att hålla i pengarna och utveckla ännu mer effektiva arbetssätt, bland annat med hjälp av digitalisering. Det är oerhört viktigt nu, när vi vet att vi går mot kärvare tider ekonomiskt, eftersom Coronapandemin påverkar hela samhället på både lång och kort sikt och genererar lägre skatteintäkter och högre kostnader.

Vi har också tagit steg för att utveckla vår kommunikation. Nästa vecka fattar kommunstyrelsen beslut om vår nya kommunikationsstrategi, som syftar till att vi ska bli ännu bättre på att kommunicera med de vi är till för. Vi ska bli tydligare, mer öppna och tillgängliga och bjuda in mer till dialog. Vi vill också bli bättre på att berätta om Nacka utanför kommunen, så att vi attraherar både nya arbetsgivare, nya Nackabor och nya medarbetare. Här kan vi alla hjälpas och vara ambassadörer för Nacka!

Ett annat roligt och återkommande initiativ är tävlingen årets byggnad i Nacka. Gå in läsa mer och rösta på årets byggnad.

Önskar alla en riktigt skön långhelg, håll fötterna igång gärna utomhus i vår fina natur, fortsätt att hålla avstånd och tvätta händerna!

Lena Dahlstedt
Stadsdirektör

Ps skickar en liten filmhälsning som spelades in igår

Sidan uppdaterades: