Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena_Dahlstedt_02.jpgHej,

Efter en veckas mjukstart i sommarvärmen börjar nu arbetshösten komma igång ordentligt, även om det fortfarande är högsommar ute. Många medarbetare kommer tillbaka från sina semestrar, det politiska arbetet sätter igång och det är dags för skolstart igen på alla nivåer.

Skolstart är alltid något speciellt, särskilt i Nacka som är en riktigt skolkommun med många olika typer av riktigt bra förskolor och skolor. Jag tycker nästan att skolstarten ska firas lika mycket som skolavslutningen – det är en början på något nytt och utvecklande för både lärare och elever. I år blir det förstås en annorlunda skolstart och Corona-anpassade arbetssätt. Jag vet att alla rektorer och medarbetare redan har arbetat hårt för att göra olika anpassningar av verksamheten. Det kan betyda justeringar i scheman för att inte alla ska behöva trängas i kollektivtrafik, matsal och kapprum samtidigt. Att delar av skoldagen genomförs utomhus, att det finns generöst med handsprit och att klassrum och korridorer anpassas så mycket det går för att göra det enklare att hålla avstånd. Det ser förstås olika ut på olika skolor, men alla har gjort vad de kan utifrån sina förutsättningar. Som vanligt är det viktigaste att alla hjälps åt och visar varandra hänsyn.

I juni genomförde vi antikroppstester för medarbetare i kommunen. Under två veckor testades hela 4 351 personer. Av dem uppvisade 14 procent antikroppar mot covid-19. 64 personer hade pågående covid-19. Väldigt bra att de fick besked om att de bar på smittan så de kunde gå hem och därmed begränsa smittspridningen. Testperioden avslutades den 26 juni. Den som missade den här möjligheten, eller vill testa sig igen, kan nu göra det via primärvården. Det är både gratis och oftast gott om tider. Här finns mer information om det: https://www.1177.se/Stockholm/sa-fungerar-varden/varden-i-stockholms-lan/om-corona/allt-om-provtagning-for-covid-19/

När det gäller vård och omsorg ser läget inför hösten bra ut, vi har ordentliga lager med skyddsutrustning och stabil bemanning med mycket kompetent personal ute i våra olika verksamheter.

Vi måste alla ta fortsatt ansvar för är att hålla nere smittspridningen genom att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om man känner sig sjuk. Nacka kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att jobba hemifrån om man kan. Det är arbetets karaktär som avgör och varje medarbetare planerar omfattning och struktur för eventuellt hemarbete tillsammans med sin närmaste chef. Coronapandemin är långt ifrån över och vi måste hjälpas åt att hålla i och hålla ut.

Trevlig helg!
Lena Dahlstedt
Stadsdirektör

PS 1: Glöm inte att hämta ut din sommargåva senast den 31 augusti! https://www.nacka.se/medarbetare/din-anstallning/varmt-tack-for-din-insats/

PS 2: På tisdagen den 25 augusti, kl. 11–18, vid stadshuset, är dags för det demo av nya förmånscyklar. Mer information kommer.

Sidan uppdaterades: