Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Augusti

Stort intresse för förmånscyklar

Den 25 augusti klockan 11–18 är Ecochange återigen på plats utanför Nacka stadshus för att demonstrera förmånscyklar för dig som är tillsvidareanställd medarbetare i Nacka kommun. Passa på att botanisera bland olika typer av cyklar att hyra.

Richard Claesson, affärsområdeschef på Ecochange, ser en klart positiv utveckling i kommunen.

- Vi har samarbetat med Nacka kommun sedan 2016 och idag har Nacka överlägset störst andel förmånscyklar per anställd och flest förmånscyklar i Stockholm så vitt vi vet, säger han.

Richard berättar också om att de är måna om att erbjuda lokal service.

- Därför tecknar vi alltid samarbeten med lokala cykelhandlare om det är möjligt. Vid behov av garanti kan medarbetaren vända sig till dem och även köpa tillbehör, vilket gynnar den lokala handeln. Win-win är en hållbar lösning!

Det är också mycket uppskattat att cyklarna levereras snabbt. Beställer du en cykel den 25 augusti så levereras den redan från och med 16 september.

Monica – en nöjd cyklist

Monica Foogerbrant, som arbetar i stadshuset, är en nöjd förmånscyklare och har använt erbjudandet två gånger. Monica har velat ha en cykel länge, men det hade inte blivit av att köpa.

- Det har varit jättebra och jag är verkligen nöjd! Pengarna direkt från lönen, så jag tänker inte på kostnaden. Dessutom betalar jag bara några hundra i månaden och efter tre år går det att köpa ut cykeln.

Monica valde att byta cykel efter tre år.

- Det är också smidigt, eftersom Ecochange kör hem den till dig. Den gamla lämnade jag bara vid stadshuset.

Ett enkelt sätt att hålla avstånd

Att cykla är ett miljövänligt och hållbart alternativ som bygger upp medarbetarnas fysik och kondition. När vi cyklar till jobbet minskar vi också belastningen på parkeringsplatser och kollektivtrafik. Något som är extra viktigt under den pågående pandemin.

Vill du också beställa en förmånscykel?

Nacka kommun har ett attraktivt erbjudande till alla tillsvidareanställda medarbetare som innebär att du kan använda en toppmodern cykel till en kostnad av några hundralappar i månaden, beroende på modell. Avtalet gäller i tre år. Efter det tar du ställning till om du vill köpa ut cykeln eller lämna tillbaka den. Sista beställningsdatum hösten 2020 är 3 september.

Fördelar med förmånscykel jämfört med en vanlig cykel

  • Bra att cykla istället för att använda kollektivtrafik under den pågående pandemin
  • Du får motion.
  • Ett sätt att spara pengar på transport till och från jobbet.
  • Billigare än att köpa en cykel eller elcykel i handeln.
  • Support under 36 månader.
  • Förmånligare försäkringar än om du köper som privatperson.
  • Trygghet att ta ett erbjudande via arbetsgivaren, då du inte behöver stå ensam om något skulle hända med cykeln.

Sidan uppdaterades: