Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena_Dahlstedt_02.jpgHej,

Nu har vi hunnit en bra bit in i höstens arbete och vi har ett högt tempo och gör ett strålande bra arbete tillsammans i alla våra verksamheter.

Men jag vill verkligen påminna om att vi måste hålla ut när det gäller att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi ser en ökande smittspridning i Stockholmsregionen och nu måste vi bli bättre igen på att:

  • Hålla avstånd
  • Tvätta händerna både länge och ofta
  • Stanna hemma om man känner sig det minsta sjuk
  • Arbeta på distans om arbetsuppgifterna tillåter och enligt planering med närmaste chef
  • Undvik folksamlingar, trängsel och större tillställningar
  • Försöka att undvika kollektivtrafiken i rusningstid

När vi arbetar på distans gäller samma förväntan på tillgänglighet, resultat och leverans som när man arbetar på plats. Här kan man läsa mer om det och få tips och rekommendationer.

Men att arbeta mer coronasäkert fungerar även om man inte har möjlighet att arbeta på distans. Här kan du läsa om ett jättefint exempel på hur man har ställt om arbetet med för att kunna fortsätta stötta utsatta barn och unga även under pågående pandemi. De nya arbetssätten har visat sig vara så bra att man tar dem med sig även framåt.

I veckan som gått har arbetet med kommunens mål och budget för 2021 startat ordentligt och de närmaste veckorna kommer att präglas av budgetarbete både för mig och för resten av kommunledningen. Målsättningen är att hålla fortsatt hög kvalitet i kommunens samtliga verksamheter, samtidigt som vi måste hålla i pengarna.

Budgetpropositionen har kommit från regeringen och EU är också igång med sin långtidsbudget med förslag till Grön och digital omställning. Vi som kommun behöver också arbeta på den omställningen och man kan väl säga att vi har fått en flygande start när det gäller att utveckla och bli bättre på digitala arbetssätt. Här kan du läsa om ett av våra initiativ att bidra till ett grönare och mer hållbart Nacka.

På torsdag, den 1 oktober, hävs besöksförbudet till särskilda boenden för äldre. Det blir fint för alla som har längtat efter att få träffa sina nära och kära. Det är dock väldigt viktigt att man genomför det här med stor omtanke om de äldsta och sköraste i samhället. Vi vill till varje pris undvika att få in smitta på boendena igen, så här måste besökare och medarbetare på boendena hjälpas åt så att det blir så tryggt och bra som möjligt.

Sist, men inte minst, vill jag påminna alla om att svara på medarbetarenkäten, det har jag gjort. Det är viktigt att alla svarar så att vi kan fortsätta utveckla kommunen tillsammans.

Stort tack för en bra vecka och ha en riktigt fin helg!

Bästa hälsningar,
Lena Dahlstedt
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: