Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
November

Victor Kilén ny stadsdirektör i Nacka

Victor Kilén är Nacka kommuns nya stadsdirektör. Det beslutades av kommunstyrelsen tidigare idag.

Victor Kilén tillträder uppdraget som stadsdirektör i Nacka under våren 2021.

– Jag är glad över att få välkomna Victor Kilén till Nacka. Han kommer att tillföra ny energi i vårt arbete för att göra Nacka till den mest attraktiva kommunen att bo och verka i. Huvuduppdraget som stadsdirektör är att ge Nackaborna maximalt värde för skattepengarna och fortsätta en stark och balanserad tillväxt i takt med både Nackaborna och miljön, och jag är övertygad om att Victor har de rätta egenskaperna för det arbetet, säger kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau (M).

– Nacka är en utvecklingskommun i framkant med stadsutveckling i fokus. För mig som har ett brinnande intresse för samhällsutveckling och innovativa lösningar känns Nacka som det naturliga steget. Ambitionen att vara bäst på att vara kommun är i sammanhanget väldigt passande. Jag ser fram emot att verka för att förbättra och utveckla verksamheter och resultat, säger Victor Kilén.

Victor Kilén är sedan 2014 kommundirektör i Vallentuna kommun, och hade dessförinnan rollen som kanslichef och förvaltningschef. Han ingår på uppdrag av Storstockholms kommundirektörsgrupp i en rad nätverk såsom Sveriges kommuner och regioners (SKR) kommundirektörsnätverk och länsstyrelsens miljö- och samhällsbyggnadsråd.

Bland hans tidigare erfarenheter finns uppdrag för Solna stad som stadssekreterare på stadsledningsförvaltningen, stabssekreterare och nämndsekreterare för socialnämnden. Han är utbildad statsvetare och har haft politiska uppdrag som utskottssekreterare i riksdagen och handläggare vid Regeringskansliet.

– Det som lockar är framförallt Nackas inställning och tro på människans förmåga, säger Victor Kilén. Den dynamik och framåtanda som uppstår i en organisation med ett sådant tankesätt och värdering. Att få jobba som stadsdirektör för alla Nackabor i en kommun som genomsyras av dessa värderingar kommer bli otroligt spännande och utvecklande. Med alla engagerade medarbetare fortsätter vi detta arbete, att göra Nacka till den kommun i Sverige som är bäst att bo, leva och verka i!
Victor Kilén tillträder uppdraget som stadsdirektör i Nacka under våren 2021.

Sidan uppdaterades: