Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Januari

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

God fortsättning på det nya året!lena-dahlstedt-2020-255x.jpg

Jag vill börja med att rikta ett stort och varm tack till alla som har arbetat med att hålla verksamheter öppna och ge vård, omsorg och omtanke under helgerna. Jag hoppas att alla har haft fina helger, hunnit vara lediga och ladda batterierna inför ett nytt och spännande år! Nu fortsätter vi att tillsammans arbeta med att utveckla och förbättra våra verksamheter för Nackaborna!

Det nya året börjar med en rivstart; vi är igång och vaccinerar kunder på alla särskilda boenden för äldre i kommunen. Det arbetet löper på bra och effektivt, så snart har alla hunnit få första dosen och om några veckor är det dags för dos nummer två. Tack vare hårt arbete och strikta rutiner har smittan begränsats på de särskilda boendena och om ungefär en månad räknar vi med att få effekt av vaccinet.

Inom kort kommer information ut till alla anställda inom vård och omsorgsverksamhet med erbjudande om vaccination mot covid 19. Jag hoppas att alla som får erbjudandet också tackar ja, ju fler som blir vaccinerade desto snabbare kan vi få bukt med smittspridningen i samhället.

I går kom regeringen med nya föreskrifter som ger utökade möjligheter till distansundervisning på högstadiet, för att bidra till minskad smittspridning om det behövs. I Nacka kommer undervisningen på de kommunala högstadieskolorna att ske på plats i skolan, med vissa inslag av distansundervisning, från och med nästa vecka. Information om de fristående högstadieskolornas undervisningsform kommer att finnas på respektive skolas hemsida och kommuniceras via gängse lärplattformar.

Gymnasieskolan fortsätter med undervisning på distans till den 24 januari. Varje skola informerar i sina vanliga kanaler om vad som gäller för just deras elever. Fritids- och kulturverksamheter i kommunens regi håller inledningsvis stängt. Läs mer om vad som gäller här.

Nu när många kommer tillbaka efter lite välbehövlig ledighet, så är utgångspunkten att vi arbetar på distans när det är möjligt, för att på så sätt bidra till att minska smittspridningen.

För dig som tycker det är dags att uppgradera din utrustning eller arbetshörna hemma med ny dator, bättre stol, höj- och sänkbart skrivbord eller kanske utrustning för hemmaträning, har vi tagit fram ett fint förmånserbjudande till alla anställda. Om du är intresserad behöver du beställa senast den 19 januari. Här finns mer information om erbjudandet.

Varmt välkommen till ett nytt spännande arbetsår!

Lena Dahlstedt,
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: