Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...
September

Dagverksamheterna för seniorer öppnar igen den 5 oktober

Äntligen får vi möjlighet att träffas på dagverksamheterna igen på ett anpassat och tryggt sätt. Dagverksamheterna erbjuder aktiviteter i gemensam anda, utifrån deltagarnas behov och intressen.

Regeringen har beslutat att häva besöksförbudet på särskilda boenden från och med den 1 oktober 2020. Det innebär att vi, på ett tryggt och anpassat sätt, kan öppna våra dagverksamheter igen. Ett glatt besked för många som känt sig ensamma under våren och sommaren.

- Nu hoppas vi att våra seniorer som varit isolerade under en lång tid får en ökad social gemenskap, mer stimulans och sysselsättning, samtidigt som deras anhöriga får avlastning, säger Sofie Stener, gruppchef på äldreenheten i Nacka kommun.

Flera anpassningar har gjorts för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Bland annat kommer personalen att bära visir, möbleringen är ordnad så att det är lätt att hålla avstånd till varandra och självklart stannar man hemma vid minsta tecken på sjukdom.

För att delta i dagverksamheten behöver du ett biståndsbeslut. Här kan du läsa mer om dagverksamheter och hur du ansöker.

Sidan uppdaterades: