Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Ett första spadtag för nya bostäder i Nacka strand

Idag togs ett första spadtag för nya bostäder i Nacka strand. På plats fanns kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau och Cathrin Bergenstråhle, ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden, tillsammans med Besqabs VD Carola Lavén.

Mats Gerdau, Carola Lavén och Cathrin Bergenstråhle

Besqab är med och utvecklar Nacka och kompletterar nu bostadsutbudet i Nacka strand med 200 nya bostadsrätter i ett högt och fritt läge vid Enspännarvägen. Inflyttningen planeras ske från andra kvartalet 2022. Arkitekter är Kjellander Sjöberg Arkitekter.

— Nacka strands alldeles egna karaktär utvecklas mycket just nu, med nya attraktiva bostäder, arbetsplatser och service. Det blir en del av Centrala Nacka och blir en urban och tillgänglig plats, med närhet till natur och hav. Det är roligt att ha med Besqab på den resan, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka kommun.

— Det här bostadsprojektet är ett bra exempel på att vi nu förverkligar visionen om Nacka strand, en levande och trygg stadsmiljö, säger Cathrin Bergenstråhle (M), ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka.

— Vi är glada att vara en del av Nackas spännande utveckling där natur och stad möts. Här kombinerar vi attraktiva bostäder i ett fint och högt läge med en hållbar livsstil nära natur, hav, service och en framtida tunnelbana, säger Carola Lavén, VD på Besqab.

Mer om Nacka strand finns här.

Sidan uppdaterades: