Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
December

Nytt kvarter med torg i Centrala Nacka

Ett nytt kvarter med bostäder, service och ett torg kommer att växa fram strax öster om Järla skola i Centrala Nacka. Arbetet planeras att starta före sommaren 2021 och bostäderna kan stå klara för inflyttning under 2023.

Visionsbild som visar hur husen som SSM ska bygga kan komma att se ut. Illustration: Arkipol elverkshuset_ssm_670px.jpgBostäderna kommer att ha 5-10 våningar och rymma upp till 600 hyreslägenheter. Det blir plats för service som t.ex. butiker och caféer. Grönska och en träffpunkt i form av ett torg i söderläge är också planerat. Bara några minuters promenad bort ligger den blivande stadsparken och tunnelbanan.

Kvarteret kommer att ligga strax öster om Järla skola, mellan Nacka stadshus och Värmdövägen, och ersätter det befintliga Elverkshuset. Närmaste grannar blir boende i det nya bostadsområdet som just nu byggs inom samma projekt, Nya gatan, i hörnet mellan Vikdalsvägen och Värmdövägen.

Planen är att starta arbetet med det nya kvarteret före sommaren 2021. Inflyttning är planerad till 2023.

Visionsbild som visar hur husen som Kungsvåningen ska bygga kan komma att se ut. Illustration: Enter arkitektur.
elverkshuset_kungsvaningen_670px.JPGSSM och Kungsvåningen kommer att bygga bostäderna. Skanska har som uppdrag av Nacka kommun att göra det förberedande markarbetet och bygga gator och torg.

Kommunfullmäktige antog detaljplanen för Elverkshuset den 14 december 2020. Planen vinner laga kraft tre veckor efter att justerat protokoll tillkännagivits, om den inte överklagas.

Läs om beslutet i handlingarna från kommunfullmäktiges möte den 14 december. Läs mer om projektet på www.nacka.se/nyagatan

Sidan uppdaterades: