Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Dags att anmäla er till naturstädning - nu med höjd ersättning

Den 17 mars öppnar vi anmälan för vårens naturstädning. I år har vi höjt ersättningen till 800 kr per område. Varje klass eller förening kan boka upp till fyra områden.

Varje vår och höst ges skolklasser och ungdomsföreningar möjlighet att städa naturen i Nacka. Anmälan till vårens naturstädning startar den 17 mars. Städningen pågår mellan den 2 och 17 april.

Naturstädningen är ett sätt för barn och ungdomar att tjäna extra pengar till skolkassan och samtidigt få en påminnelse om att skräp inte hör hemma i skog och mark. Resultatet blir ett renare och vackrare Nacka där vi kan njuta av naturen utan att behöva störas av nedskräpning.

Bra att veta

  • Anmälningsformulären för Älta öppnar kl 17.00, Sicklaön kl 17:10, Boo kl 17:20 och Fisksätra/Saltsjöbaden kl 17:30.
  • Är du intresserad av att delta så förbered dig med uppgifter och områden som är intressanta för dig, då de flesta områden snabbt blir bokade.
  • Varje klass/förening kan endast boka fyra områden var.

  • Bidraget har höjts från 600 kr per område till 800 kr per område

Utökning av städområden och säckplatser

Under 2021 gjordes en översyn av kommunens nuvarande naturstädområden och säckplatser i syfte att erbjuda fler städområden. Arbetet resulterat i 18 nya städområden och 21 nya säckplatser. Nya översiktskartor och detaljkartor togs fram.

Läs mer om naturstädning och anmäl er här

Sidan uppdaterades: