Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Sopsaltade cykelbanor i Orminge och Saltsjöbaden i vinter

Från och med årets vintersäsong blir det möjligt att cykla på saltade vägar hela vägen mellan Stockholm och Myrsjöskolan i Orminge, respektive Stockholm och Saltsjöbadens centrum.

Sedan flera år har Nacka kommun sopsaltat gång- och cykelbanan längs Värmdövägen, hela vägen till Värmdö, och därmed erbjudit cyklister ett säkrare underlag året om. Nu läggs två nya sträckor till i kommunens sopsaltningsprogram. Den ena går från Värmdövägen via Mensättravägen förbi Orminge centrum och upp till Myrsjöskolan.

Orminge sopsaltning_artikelbild.jpg (Bild, 2 MB)

Sträckan mellan Värmdövägen och Myrsjöskolan som kommer att börja sopsaltas i vinter är markerad med rött. Klicka här för att se en större karta (Bild, 2 MB)

Även resande från Saltsjöbaden kommer att kunna färdas säkrare, tack vare att gång- och cykelbanan längs Saltsjöbadsleden sopsaltas. Mellan Fisksätra och Värmdövägen i Centrala Nacka cyklar man i blandtrafik, men vägen saltas ändå, eftersom det är en sträcka med busstrafik. I Centrala Nacka kan man välja att fortsätta på gång- och cykelbanan mot Stockholm, eller svänga österut, mot Orminge, Boo eller vidare mot Värmdö.

Fisksätra sopsaltning_artikelbild.jpg (Bild, 900 kB)

Sträckan mellan Saltsjöbaden och Fisksätra som kommer att börja sopsaltas i vinter är markerad med rött. Klicka här för att se en större karta (Bild, 900 kB)

Populära cykelsträckor

Kommunen har som mål att öka andelen som reser fossilfritt, och därför är cykling ett prioriterat trafikslag. Många cyklar redan i dag längs Mensättravägen och Saltsjöbadsleden, och genom att utöka sopsaltningen till dessa sträckor vill kommunen underlätta för ännu fler att göra det, även på vintern. Mellan 15 oktober och 15 april finns beredskap att genomföra snöröjning och halkbekämpning. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar för att hålla Nackas vägar framkomliga året runt.

Sidan uppdaterades: