Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Nu inviger vi nybyggda Stavsborgsskolan

Efter drygt två års väntan har Stavsborgsskolans elever äntligen flyttat in i sin helt nybyggda skola. Den 12 september klockan 10.00 är det officiell invigning av skolan.

När höstterminen startade i augusti fick Stavsborgsskolans elever äntligen lämna de tillfälliga lokalerna, som de vistats i under drygt två år, och flytta in i sin nybyggda moderna, luftiga och väl anpassade skola. Den 12 september, klockan 10.00, är det dags för den officiella invigningen med bandklippning, tal, sång och musik samt rundvandring i skolan.

– Det är fantastiskt och underbart att få inviga den nya skolan! Det är så fint att Nacka kommun satsar på våra elever. Nya skolor skapar otroliga förutsättningar för lärande, säger Anne Sjö, rektor för Älta rektorsområde.

Det är den andra helt nybyggda skolan i Älta som Anne Sjö är med och inviger. Älta är en växande kommundel och därför är den nya Stavsborgsskolan byggd för framtiden med plats för 1 200 barn och elever, från förskoleklass till årskurs 9.

- Nu i höst flyttade vi in med 650 elever. Elever från våra andra närbelägna skolor kommer också att få viss undervisning i lokalerna, som till exempel i moderna språk och slöjd, berättar Anne Sjö.

Viktiga värden i utformningen av skolan har varit att skapa flexibla, trygga och hållbara lärmiljöer som främjar lärande och kreativitet. Hela skolverksamheten finns i en och samma byggnad som även rymmer en fullstor sporthall och en mindre sporthall samt lokaler för kulturverksamhet. Det gör att huset kommer att vara fyllt av undervisning på dagtid och aktiviteter på kvällar och helger. Skolan är indelad i ämnesavdelningar som hänger samman för de olika stadierna vilket gör att det går att skapa inspirerande lärmiljöer som knyter an till respektive ämne. Entréutrymmen, kapprum och samlingsytor är väl tilltagna och ger möjlighet till möten mellan elever och medarbetare.

- Den väl genomtänkta inre utformningen gör att skolan upplevs som hemtrevlig och mysig. Under byggtiden har eleverna fått vara med i medskapande projekt kring den konstnärliga utsmyckningen och det har bidragit till engagemang och stolthet över den nya skolan, säger Anne Sjö.

Vill du veta mer? Kontakta Anne Sjö, rektor för Älta rektorsområde, anne.sjo@nacka.se, tfn: 070-431 88 15. Läs mer om Stavsborgsskolan: www.nacka.se/stavsborgsskolan. Läs mer om utvecklingen av Älta: www.nacka.se/alta

Sidan uppdaterades: