Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Välkommen att hälsa på gullegrisarna och de andra djuren i Nyckelviken

Nu är Nyckelvikens små gullegrisar ute i sin hage om dagarna och hälsar välkomna att hälsa på tillsammans med sina grannar hästarna, korna, kycklingarna, kaninerna och fåren i vårvädret. Nyckelviken är ett kombinerat frilufts- och kulturområde med möjligheter till aktiviteter och rekreation i naturen för alla.

På Nyckelviken kan du möta historia, djur, kultur, traditioner och natur i en unik upplevelse för alla generationer. Nyckelvikens bondgård har öppet alla dagar och du är välkommen att komma och hälsa på gullegrisarna, som nu inför sommaren flyttat ut i sin hage.

Här kan du också möta de andra djuren på gården, bland annat hästar, kor och får, men de små kycklingarna får ännu hålla sig i värmen inomhus tills de vuxit till sig lite mer.

Nyckelvikens frilufts- och kulturområde

I Nyckelvikens naturreservatet har ett nät av välskötta gång- och cykelvägar och flera ordnade rast- och grillplatser. Det finns även utegym, hundrastgård och lekplats i reservatet, där det också finns två motionsspår, det gula spåret och det blå spåret.

Vid den vackra herrgårdsbyggnaden ligger bondgården, ett växthus och en visningsträdgård. I naturreservatet kan njuta av promenader i den vackra naturen och vid gården finns bland annat möjligheter att rida på en ponny, äta matsäck i värmestugan, äta eller fika på herrgården, besöka hembygdsmuseet och mycket mer.

Valborg på Nyckelviken 2024

Kom gärna och fira Valborg med oss på Nyckelviken tisdag den 30:e april, då kören traditionsenligt inleder med sång klockan 20.15 och valborgselden tänds nere i viken klockan 20.00. Herrgårdens kafé håller öppet mellan klockan 18.00 och 22.00 under valborgskvällen.

Läs mer om Nyckelviken på vår webbsida: www.nacka.se/nyckelviken.

Sidan uppdaterades: