Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Förnyelseområdet sydöstra Boo är nu officiellt invigt

Byggstarten i sydöstra Boo är nu officiellt invigt med invigningstal och ett symboliskt första spadtag i strålande solsken.

Igår, 22 maj, tog Nacka kommun tillsammans med Frentab ett första symboliskt spadtag för förnyelseområdet sydöstra Boo. Kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau (M) höll ett officiellt invigningstal intill Boo Gårds förskola, där barnen bland annat fick provköra en liten grävmaskin. Det blev en trevlig tillställning med Nackabor i alla åldrar.

kombinerad1-brödtext.jpg

- Jag ser framför mig att sydöstra Boo kommer att bli ett av Nackas allra trevligaste områden. Vi ska behålla dagens charm och lummiga karaktär och samtidigt skapa en modern standard som gör att människor trivs här. Vi åtgärdar nu brist på rent vatten och utsläpp från enskilda avlopp, gör vägarna lite tryggare och anlägger nya parker och lekplatser – det som gör vårt Nacka så trivsamt, säger Mats Gerdau.

kombinerad2-brödtext.jpg

På plats fanns också Nacka kommuns projektrepresentanter för att samtala med Nackaborna och informera om det kommande arbetet. Invigningen avrundades med att Mats Gerdau, tillsammans med Frentabs Projektchef Malin Claesson och Nacka kommuns biträdande enhetschef Jonas Nylander, tog ett gemensamt första spadtag. Frentab är Nacka kommuns upphandlade byggentreprenör för den första byggetappen vid Galärvägen, Fiskebovägen samt Boo Strandväg.

- Vi är glada och stolta över att få vara med tillsammans med Nacka kommun och starta upp den första etappen i utbyggnadsprojektet sydöstra Boo. Vi är vana att arbeta i den här miljön, med många närboende, och kommer att lägga stor vikt vid att upprätthålla en god dialog och kommunikation med alla som blir berörda av våra arbeten med markförstärkningen, säger Malin Claesson på Frentab.

- Äntligen har vi kommit igång med utbyggnaden efter många års planering. Tack till alla som engagerar sig i projektet – fastighetsägare, medarbetare och konsulter. Nu startar vi första etappen och till hösten kommer nästa stora etapp påbörjas, säger Jonas Nylander på Nacka kommun.

Om förnyelseområdet sydöstra Boo

Utbyggnaden av sydöstra Boo omfattar fyra detaljplaner, varav den senaste vann laga kraft under sommaren 2023. Utbyggnaden påbörjas under 2024 och sker parallellt i flera delområden för att arbetet ska bli färdigt så fort som möjligt. Hela området beräknas bli färdigutbyggt till år 2030. Förutom utbyggnad av kommunalt vatten och avlopp ska kommunen rusta upp och ta över driften av samtliga vägar. Målet med utbyggnaden är att skapa ett långsiktigt hållbart område med möjlighet till permanentboende. Läs mer om området och den planerade utbyggnaden på nacka.se/soboo.

Sidan uppdaterades: