Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

21 april - Hur du lär ditt barn ekonomiskt tänkande

Välkommen på en föreläsning med Christina Sahlberg.

Christina Sahlberg kommer att berätta om hur du som förälder kan spara till dina barn och hur du uppmuntrar dina barn och tonåringar till ekonomisk tänkande. Hon pratar om hur unga får råd att flytta hemifrån och om tonåringarna verkligen ska betala hemma om de sommarjobbar.

Du kommer att få konkreta tips med dig för att kunna ge ditt barn bra förutsättningar i frågor kring ekonomi. När ska mitt barn börja få hantera pengar och vilken takt är optimal? När är det aktuellt att börja med veckopeng, när växla upp till månadspeng? Hur mycket ska man lämna över och när? Ska barnet få pengar vid behov eller vid prestation?

Om föreläsaren

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och fick utnämningen Årets Bankprofil 2018. Christina har en masterutbildning i ekonomi som hon kombinerat med psykologistudier. Hon är anlitad expert i olika sammanhang där hon pratar om sitt intresse för beteendeekonomi. Hon har också skrivit boken "Fixa din drömekonomi - Smarta lifehacks för mer pengar och ett rikare liv".

Datum och tid

21 april klockan 19.00-20.30

Plats och anmälan

Utifrån rådande läge kommer vi ha digitala föreläsningar. Om läget skulle ändras kan det bli aktuellt att erbjuda 50 personer att delta i Nacka kyrka. I så fall meddelar vi det i god tid innan.

Här ser du föreläsningen digitalt den 21 april.

Sidan uppdaterades: