Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Föräldraföreläsningar

Välkommen till öppna föreläsningar för dig som är förälder, jobbar med barn och ungdomar eller är allmänt intresserad av relationer, familjeliv, skola och utveckling.

Föräldrar är de viktigaste av alla!

Att barn och unga får en trygg och harmonisk uppväxt i familjer som har kunskap och förståelse för barnens viktigaste behov är avgörande för om barnet ska kunna växa upp och bli en "god medborgare" och fungera i det samhälle vi lever i. Nacka kommun vill med dessa föreläsningar stötta föräldraskapet genom öka kunskaperna om barns fostran och uppväxt.

Föreläsningarna är öppna, så du som jobbar med barn och unga, är mor- eller farförälder, släkting, granne, vän eller allmänintresserad är självklart också välkommen att lyssna för livet!

Föreläsningsserien är ett samarbete mellan Nacka kommun, Svenska kyrkan (Nacka församling) och Rädda Barnen.

Föreläsningarna äger rum mellan klockan 19.00 och 20.30. Deltagandet är kostnadsfritt.

Anmäl dig här om du vill ha information om kommande föräldraföreläsningar via e-post!

Föräldraföreläsningar våren 2024

Mammorna och papporna i våldets skugga - 21 februari

Alexandra Pascalidou kommer till Nacka för att tala om föräldrars förebyggande roll i kampen mot våldet och hur vi föräldrar kan rusta oss och våra barn för att motverka roten till denna utveckling.

En resa genom livet med barn som har NPF, att växa med utmaningarna - 13 mars

Välkommen på en inspirerande föreläsning som tar dig med på en personlig resa genom utmaningar och framgångar som mamma till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF. En föreläsning om att hitta styrka i svårigheter och lära sig att älska ”livet med extra allt”.

Barn och ungas sömn, myter och sanningar - 17 april

Välkommen på en föräldraföreläsning med psykologerna Kristoffer Bothelius och Liv Svirsky. I den här föreläsningen kommer de ta upp fakta om barn och ungas sömn samt dela med sig av praktiska och evidensbaserade råd.

Sidan uppdaterades: