Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Cykla på vintern? Inga problem!

Fler och fler väljer cykeln framför andra färdmedel. En av dem är Paula som bor i Lillängen och arbetar inom vården. Hon väljer cykeln varje dag och hela året.

- Det känns jättebra att cykla oavsett årstid. En elcykel och dubbdäck till min vanliga cykel gör att jag cyklar varje dag och inte behöver fundera på om jag orkar från dag till dag eller vilket väder det är, berättar Paula.

Paula cyklade mycket redan innan pandemin, men i samband med corona och att hon fick möjlighet att vara med i Nackas vintercykelprojekt har det blivit ett självklart val.

- Det är jätteskönt att veta att jag inte belastar kollektivtrafiken, och varken riskerar att utsätta mig själv eller andra för smitta. Dessutom slipper jag bilköer och bidrar på så sätt till en bättre miljö. Jag kommer absolut att fortsätta att cykla även när pandemin är över.

Rädd för att halka med cykeln?

I Nacka sopsaltas de regionala cykelstråken längs Värmdövägen och Ältavägen. Snö och is borstas bort från cykelbanan och en saltlösning läggs ut som förhindrar halka. Här kan du läsa mer om hur vi underhåller cykelbanor så att du kan känna dig säker även på vintern.

Sidan uppdaterades: