Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nya Näckenbadet

Vid Saltsjöbadens idrottsplats börjar snart en ny modern simhall byggas, med tre bassänger, bastu och ett enklare café.  Den nya simhallen beräknas vara klar sensommaren 2025. Fram tills dess är ersättningsbassängen vid idrottsplatsens parkering öppen.                                                                                           Illustration: Norconsult

Profilbild saknas

Markus Ekbom

Byggprojektledare

0704318788

Vill du veta mer om byggandet av nya Näckenbadet?

Kom på infomöte under våren!

Just nu pågår förberedelserna för att påbörja byggnationen av nya Näckenbadet. Runt den gamla simhallen utökas arbetsområdet – för att ge plats för byggandet. Snart påbörjas grundarbetet – spontning och pålning – nödvändiga markarbeten som kan medföra en del ljud. De kan upplevas som bullrande, vibrerande och störande. Arbetet kommer också att innebära tätare byggtrafik, bland annat på Neglingevägen.

Vi tackar på förhand för ert tålamod!

Vi förstår att ni som berörs av byggarbetet har fler frågor och funderingar om det kommande arbetet.

För att möta det behovet kommer vi som arbetar i projektet med nya Näckenbadet samt entreprenören som utför arbetet att under våren bjuda in till ett informationsmöte.

Håll utkik efter dag och tid som kommer att utlysas i god tid!

Aktuellt om nya Näckenbadet

Nu är rivningen av den gamla simhallsbyggnaden genomförd. Byggstart för nya Näckenbadet är planerad till början av 2023.

Om Nya Näckenbadet

Den nya simhallen i Saltsjöbaden blir en av potentiellt tre simhallar som ska komplettera varandra. Tillsammans bildar de en helhet som möter de behov som finns hos föreningar, skolor och allmänhet när kommunens befolkning ökar.

Den nya simhallen kommer att innehålla tre bassänger: en motions- och träningsbassäng om 12,5 x 25 meter, en separat undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten samt en småbarnspool. Det blir också bastu och ett enklare café.

Vad händer nu och i nästa steg?

  • Nya Näckenbadet har erhållit tillstånd från mark- och miljödomstolen för vattenverksamhet.
  • PEAB är den entreprenör som kommer att bygga den nya simhallen.
  • Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott har beviljat projektet 39,6 miljoner kronor i tilläggsinvesteringar. De ökade kostnaderna består bland annat av de senaste årens prisökningar i bygg- och fastighetssektorn, till följd av den råvarubrist som inleddes under pandemin och förvärrats av Rysslands krig i Ukraina.
  • Byggstart för nya Näckenbadet sker i början av 2023.
  • Det nya Näckenbadet beräknas öppna sensommaren 2025.

Illustrationsskiss från sydväst

illustration-nya-nacken.jpg

Sidan uppdaterades: