Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nya Näckenbadet

Vid Saltsjöbadens idrottsplats pågår byggnationen av en ny modern simhall, med tre bassänger, bastu och ett enklare café.  Den nya simhallen beräknas vara klar i början på 2026. Fram tills dess är ersättningsbassängen vid idrottsplatsens parkering öppen.                                               Illustration: Norconsult

Profilbild saknas

Andreas Godenius

Byggprojektledare

070-4319123

Aktuellt om Näckenbadet

Arbetet med byggnationen av det nya Näckenbadet nere på Saltsjöbadens IP är i full gång. Just nu pågår förberedande markarbeten så som installation av spont, jetinjektering och arbete med marksanering.

Arbetet med Näckenbadet medför att delar av den befintliga gång- och cykelvägen längs med Neglingenvägen leds om under byggtiden och går nu genom Saltsjöbadens IP. Omledningen är en förutsättning för att skapa plats åt den nya simhallen.

Nuvarande och kommande arbeten medför utökad trafik i området, något som hanteras i projektets riskanalys och arbetsmiljöarbete.

Bullerinfo Näckenbadet

Under vecka 5-7 2024 kommer den befintliga bassängen att rivas och schaktarbeten kommer att pågå från vecka 8-12, något som kan upplevas som bullrande arbeten. Den befintliga bassängen måste rivas för att skapa plats för den nya simhallen.

Näckenbadet-Illustration_1000x350.jpg

Om Nya Näckenbadet

Den nya simhallen i Saltsjöbaden blir en av potentiellt tre simhallar som ska komplettera varandra. Tillsammans bildar de en helhet som möter de behov som finns hos föreningar, skolor och allmänhet när kommunens befolkning ökar.

Den nya simhallen kommer att innehålla tre bassänger: en motions- och träningsbassäng om 12,5 x 25 meter, en separat undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten samt en småbarnspool. Det blir också bastu och ett enklare café.

Sidan uppdaterades: