Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nya Näckenbadet byggs i Saltsjöbaden

Näckenbadet vid Saltsjöbadens idrottsplats kommer att rivas och ersättas med en ny simhall på samma plats. Här planeras det för en motions- och träningsbassäng om 12,5 x 25 meter, en separat undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten samt en småbarnspool. Den nya simhallen beräknas att öppna 2024. Fram tills dess är ersättningsbassängen öppen.

Emilia Köhler

Emilia Köhler

Projektledare

070-431 86 95

Nacka kommun har beslutat att bygga den nya simhallen i Saltsjöbaden som ska ersätta det gamla Näckenbadet.

Behovet av nya Näckenbadet är baserat på underlag från den kapacitetsutredning som fritidsnämnden utfört. Enligt nuvarande planering blir den nya simhallen i Saltsjöbaden en av potentiellt tre simhallar som ska komplettera varandra. Tillsammans bildar de en helhet med ett utbud som möter de behov som finns hos föreningar, skolor och allmänheten i samband med att kommunens befolkning ökar.

Nackabornas tillgång till simbassäng säkras genom en tillfällig ersättningsbassäng i den provisoriska hallbyggnaden som satts upp invid parkeringen vid idrottsplatsen. När den nya simhallen är klar kommer ersättningsbassängen att monteras ner och marken kommer att återställas till samma skick som innan.

Illustrationsskiss från sydväst

illustration-nya-nacken.jpg

Läs mer om öppettider hos ersättningsbassängen här.

Sidan uppdaterades: