Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Nu är Myrsjöskolans nya skola och skolgård invigd

I kyligt vårvinterväder invigdes Myrsjöskolans nya skola och skolgård med pompa och ståt. Detta firades med sång från barnen, bandklippning av kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau, rundvandring och mingel.

Myrsjöskolans nya skolbyggnad rymmer 575 elever från förskoleklass till årskurs sex. Förutom undervisningslokaler finns ett eget serveringskök med matsal och flera större ytor som främjar samarbeten. Den nya skolgården har en multisportarena som ska vara helt färdig under våren 2019. Hösten 2018 invigdes Myrsjöskolans nya fullstora sporthall på 600 kvadratmeter. Här finns plats för inomhussport, danslokal, omklädningsrum och förråd. Sporthallen används inte bara av skolan utan även av andra fritids- och idrottsverksamheter i Nacka. På skolområdet finns en äldre skolbyggnad för högstadieelever. Sammanlagt har Myrsjöskolan cirka 1 200 elever och 140 anställda.

- Myrsjöskolan är den första av flera större skolor som ska byggas i Nacka de närmaste åren. Det är en stor satsning på en ny typ av skola, med flexibla lokaler och moderna lärmiljöer, berättar Roger Eld, som varit kommunens projektledare för skolbygget.

När vi bygger nya skolor i kommunen finns möjligheten att utnyttja lokalerna på ett nytt och mer flexibelt sätt, vilket verkligen behövs. Vid det senaste skolvalet hade Myrsjöskolan två sökande för varje plats, vilket innebär att den är Nackas populäraste skola.

-Vi är glada att vi äntligen har fått ändamålsenliga lokaler och att alla trivs i vår nya fina skola, berättar Gunilla "Bibbi" Andersson, biträdande rektor på Myrsjöskolan.

Bilden från vänster: Sven Staiger, arkitekt, Scharc arkitektur, Hanna Norberg, arbetsledare NCC, Roger Eld, kommunens projektledare för skolbygget, Lars Olsson tidigare platschef NCC.

Fler nya skolor byggs i kommunen

I mars 2019 påbörjades nästa stora skolbygge, Sigfridsborgsskolan i Älta, som ska vara färdig till hösten 2022. Förberedelser pågår även för nya Boo gårds skola, som ska bli färdig år 2021.

Sidan uppdaterades: