Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Sommarens arbeten i Orminge

Nu startar arbeten vid Utövägens förlängning som innebär att denna del av vägen stängs av helt för trafik. Under avstängningen kommer markarbeten att genomföras för att förbereda inför de nya kvarteren och den utbyggda bussgatan på Kanholmsvägen.

Hur påverkas trafiken till och från Orminge?

Istället för tre möjliga vägar till och från Orminge centrum kommer bara två vara öppna för trafik i sommar. Utövägen stängs av för trafik, Edövägen och Ormingeringen är öppna som vanligt. Hänvisningsskyltning finns på plats.

När?

Start: juni 2022.
Klart: oktober 2022

Karta Orminge 7 juni.jpgDen blå markeringen visar vägar som är öppna för trafik, den röda är avstängd.

Arbeten som startar i höst

I oktober när arbetet vid Utövägens förlängning är klart stängs bussgatan på Kanholmsvägen av för att byggas ut. I samband med detta öppnar en ny tillfällig bussterminal bredvid Toyota. Vi kommer gå ut med mer information efter sommaren om när det är dags att börja använda den tillfälliga bussterminalen.

Orminges utveckling

Arbetet är en del i utvecklingen mot ett tryggt, tillgängligt och levande Orminge centrum. Planen är att centrumet ska vara klart 2030. Då kommer det finnas cirka 2 000 nya bostäder i centrum, lokaler för handel och annan verksamhet, utvecklad bussgata, nytt parkeringshus för infartsparkering och platser för rekreation och möten. Läs mer på nacka.se/orminge

Sidan uppdaterades: