Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Nya mötesplatser i historiska Sickla

Vid det nya promenadstråket som förbinder Sickla med Hammarby Sjöstad hittar du två nya smultronställen för allmänheten. Den historiska villan Fannyudde och gamla Formalinfabriken har renoverats och erbjuder nu plats för möten och avkoppling.

Historiska Sickla får en skjuts in i det moderna när två äldre byggnader försiktigt har rustats upp och nu öppnar för allmänheten.

Trävillan Fannyudde från förra sekelskiftet, med dess unika miljö, har förvandlats till en bistro med konferensmöjligheter. Tidigare var det kontor i huset. Villan öppnas upp, fylls med nytt liv och plats för möten i det gröna. Trädgården planeras att återskapas till sitt ursprung under året med grönska och odlingar.

Så vem var Fanny? Jo, bageriägare Anders Westerdahl byggde detta vackra sommarnöje till sin hustru Fanny 1877. Sommarnöjet hörde till Sicklas mer magnifika och villa Fannyudde är en viktig pusselbit i Sicklas spännande industrihistoria. 1893 fortsatte han med att bygga en jästfabrik i området, öster om sommarhuset. Adressen till Villa Fannyudde är Uddvägen 10b i Sickla.

I Formalinfabriken, en karaktärsfull röd tegelbyggnad, har bottenvåningen förvandlats till kaffebar med tillhörande restaurang. Sicklastråket går förbi och Nackaborna kan promenera eller cykla genom området. Formalinfabriken byggdes 1942 och har tidigare använts som laboratorium och kontor. Adressen är Sicklastråket 24 i Sickla.

Läs mer om Sicklas utveckling här. I Sickla växer nya bostäder, arbetsplatser och trivsamma mötesplatser för rekreation, kultur och idrott fram. Samtidigt är det nära till naturen och vattnet. Sickla växer och utvecklas.

IMG_8297_670.jpg

Villa Fannyudde.

IMG_8307_670.jpg

Formalinfabriken.

Sidan uppdaterades: