Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Lyckat första spadtag för Vikingshillsvägen

Nu startar en tvåårig ombyggnad av vägen tillsammans med utbyggnaden av kommunalt vatten, avlopp, en ny gång- och cykelbana och en groddjurspassage mellan våtmarken och Karbosjön.

Bild: från vänster Gunilla Grudevall Sten, Mats Gerdau och Cathrin Bergenstråhle.

Första spadtaget var festligt med strålande sol. Cirka 55 personer såg på när Mats Gerdau, kommunalråd (M), kommunstyrelsens ordförande, Cathrin Bergenstråhle, kommunalråd (M), ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden och Gunilla Grudevall Steen, kommunalråd (L), ordförande i natur- och trafiknämnden tog det första symboliska spadtaget inför byggstart. På plats fanns också kommunens entreprenör Veidekke Entreprenad som utför arbetet.

- Det här är ett av kommunens största exploateringsprojekt, 108 miljoner kronor kostar det. Satsningen är viktig för boende i området och för miljön. Många vill bygga ut sina hus och man måste ha bra vatten och avlopp och det skapar vi förutsättningar för med projektet säger Mats Gerdau.

Bild: från vänster Gunilla Grudevall Sten, Mats Gerdau och Cathrin Bergenstråhle.

- Många familjer bor i små sommarstugor och har väntat länge på att få bygga ut sina hus. Ombyggnaden av vägen är en förutsättning för att detta kan ske och därför är det mycket roligt att vi idag tar första spadtaget. Det har också varit viktigt att Vikingshillsvägen är öppen för trafik under hela ombyggnaden även om det bitvis kan bli tålamodsprövande, säger Cathrin Bergenstråhle.

- Idag kan man inte promenera tryggt utmed Vikingshillsvägen och det är något vi nu vill ändra på genom att bygga en ny gång- och cykelbana och bredda vägen. Barnen i Backeboskolan ska kunna gå trafiksäkert till skolan. Groddjurspassagen är den första som görs i kommunen och det är spännande, säger Gunilla Grudevall Steen.

Veidekkes platschef Martin Angerfelt, berättade var arbetet startar och att man också börjar med att röja utmed vägområdet.

Nästa generation uppskattade också spadtaget.

Många passade på att ställa frågor till politiker och tjänstemän i kommunen om trafiksäkerhet, ombyggnaden av vägen och miljöfrågor i området. Man vill bland annat veta var på Vikingshillsvägen byggarbetena startar och på vilken sida av vägen den nya gång- och cykelbanan kommer att ligga, hur trädfällningen kommer att gå till och hur groddjurspassagen fungerar.

Läs mer om projektet Vikingshillsvägen

Sidan uppdaterades: