Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
November

Delar av Kanholmsvägen i Orminge stängs av 13 november-maj 2020

För att behålla en god framkomlighet genomförs avstängningen i samband med att vi öppnar den nya cirkulationsplatsen vid Utövägen/Mensättravägen

Kanholmsvägen stängs av för att ledningsarbeten ska kunna genomföras. Detta är en förberedelse för att kunna bygga de nya kvarteren i Orminge centrum. Arbetet sker som regel dagtid men i undantagsfall kan arbeten behöva utföras även under natten.

karta_slutversion_kanholmsv.jpg

Vad innebär det för mig om jag:

Kör bil
Delar av Kanholmsvägen är avstängd för bil- och busstrafik fram till Orminge centrum. Om du tar bilen till Orminge centrum kör du in via korsningen Edövägen/Mensättravägen, eller använder den nya cirkulationsplatsen vid Utövägen/Mensättravägen.

Ska du till västra Orminge (vid Utövägen) kör du Mensättravägen och svänger av till Utövägen från den nya cirkulationsplatsen.

Kommer du från Björknäs och Värmdövägen kör du först Kanholmsvägen, därefter höger vid korsningen, därefter vänster på Ormingeleden och använder den nya cirkulationsplatsen vid Utövägen/Mensättravägen för att komma till Orminge centrum.

OKQ8 på Kanholmsvägen kommer att vara tillgängligt hela avstängningen. Det kommer att vara öppet från två håll. Från centrum riktning Ormingeringen (likt tidigare), vilket också är den enda utfarten. Det kommer även finnas en infart om man använder nya cirkulationsplatsen, där får man en helt eget körfält.

Åker buss
Delar av Kanholmsvägen är avstängd för bil- och busstrafik fram till Orminge centrum. Bussarnas hållplatser påverkas inte men bussarna tar en annan väg till och från Orminge centrum. De kommer att köra från bussgatan på Kanholmsvägen direkt ut till den nya cirkulationsplatsen Utövägen/Mensättravägen.

Går eller cyklar
Gång- och cykelvägen är öppen som vanligt.

Tillfällig cirkulationsplats på Ormingeleden

För att underlätta framkomligheten etableras även en tillfällig cirkulationsplats på Ormingeleden.

Förberedelse för att Orminge ska kunna utvecklas

Tryggt, tillgängligt och levande är de viktigaste ledorden när Orminge växer. Här ska det bli runt 1 500 nya bostäder, mer handel och fler mötesplatser. För att ge plats åt nya kvarter kommer gång- och cykelbanor, gator och busshållplatser att byggas om och det är detta arbete som görs nu. Orminge blir också knutpunkt för kollektivtrafik med ny bussgata och ett parkeringshus för handels- och infartsparkering.
Läs mer om Orminges utveckling

Sidan uppdaterades: