Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Riktlinjer för parkeringsövervakning ska öka framkomligheten

Nacka kommun har tagit fram riktlinjer för parkeringsövervakning. Syftet är ökad framkomlighet, trafiksäkerhet och tillgänglighet.

- Det är viktigt för Nackaborna att veta vad som gäller för vår parkeringsövervakning. Vi har fått in en del synpunkter under våren, vilket har gjort att vi har utformat nya och tydligare riktlinjer för hur man ska parkera på ett korrekt och trafiksäkert sätt, säger trafik- och fastighetsdirektör Mats Bohman.

Parkeringsövervakningen ska bidra till att det blir enklare för alla att ta sig fram och fordon inte parkerar trafikfarligt, så att utryckningsfordon kan ta sig fram obehindrat.

Platser med mycket trafik prioriteras

I första hand prioriteras parkeringsövervakningen inom Nacka kommun i områden där det är mycket trafik och säsongsbetonade platser, t ex badplatser, i andra hand platser som är avgifts- eller tidsreglerade. Parkeringsövervakningen arbetar även förebyggande.

Förebyggande arbete och ge god service

En viktig uppgift för parkeringsvakterna är att arbeta förebyggande och att ge en god service till de som bor och vistas i kommunen, till exempel informera om gällande regler och bestämmelser.

Ta cykeln till badet

Många Nackabor semestrar hemma i år. Detta innebär att fler än vanligt besöker våra badplatser och naturområden. Tyvärr blir det ibland trängsel och svårt att komma fram, då parkeringsplatserna är begränsade. I värsta fall hindras även räddningstjänsten när det blir för tätt mellan bilarna.

- Om du har möjlighet, låt bilen stå och ta en promenad eller cykla istället. Vid de flesta av kommunens badplatser har vi i år monterat moderna och trygga cykelställ, så att det ska vara enkelt att ställa ifrån sig cykeln, säger Mats Bohman.

För att uppmärksamma våra medborgare om vad som gäller på olika platser fokuserar vi just nu även på muntlig information, men även skriftlig som sätts på bilen.

Läs mer om Parkering i Nacka kommun

Transportstyrelsen samlat de viktigaste generella bestämmelserna gällande parkering i foldern Stanna och parkera

Sidan uppdaterades: