Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Parkering

Här hittar du information om allt som rör parkering i Nacka.

P 24 timmarDet är viktigt att följa informationen på trafikskyltarna. Finns inga tilläggsskyltar under skylten P är parkering tillåten i högst 24 timmar i följd på vardagar, utom dag före sön- och helgdag.

Den 1 december 2015 infördes parkeringsavgifter på de allmänna gatorna på västra Sicklaön. I övriga delar av Nacka kostar det inget att parkera på kommunens vägar. Det är även gratis att parkera på kommunens infartsparkeringar.

Har du frågor eller vill anmäla fordon som är felparkerade, hindrar annan trafik eller är trafikfarligt uppställda i Nacka kommun ska du kontakta Avarn Security AB som sköter parkeringsövervakningen i Nacka. Du når deras kundtjänst via antingen e-post eller telefon helgfria vardagar klockan 8.00-17.00.

Felparkeringsavgifter

Från och med den 1 januari 2016 gäller dessa felparkeringsavgifter i Nacka kommun, beloppen är 450 kr, 600 kr och 1000 kr beroende på förseelse. Du kan läsa om vad som gäller i Nacka under rubriken parkeringsregler.

Andra allmänna frågor om parkeringsregler och kommunens policy om parkering ställs till info@nacka.se eller till kommunens växel: 08-718 80 00.

Riktlinjer för parkeringsövervakning

Syftet med riktlinjer för parkeringsövervakning i Nacka kommun är ökad framkomlighet, trafiksäkerhet och tillgänglighet.

Parkeringsövervakningen ska bidra till att det blir enklare för alla att ta sig fram och fordon inte parkerar trafikfarligt, så att utryckningsfordon kan ta sig fram obehindrat.
Riktlinjer för parkeringsövervakning

Sidan uppdaterades: