Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Inflyttning i första kvarteret på Nobelberget i Sickla

Runt Nobelberget i Sickla har det länge varit byggplank. Nu är planket delvis öppnat och nya hus tittar fram. Ett nytt kvarter fylls med nyinflyttade grannar.

Under oktober och november sker inflyttning i Nobelbergets första bostadskvarter med 68 lägenheter. Totalt kommer Nobelberget bestå av åtta bostadskvarter som fastighetsbolaget Atrium Ljungberg bygger. Husen har varierande antal våningar och följer terrängen samt har olika fasadfärger liksom material, vilket ger variation i området.

Området på Nobelberget blir en trevlig blandning mellan historik och nutid, bostäder och kontor samt med olika mötesplatser och service. I området finns även Formalinfabriken, en historisk tegelbyggnad, som idag rymmer företag inom kreativa näringar. Senare i höst öppnar ett kafferosteri med uteservering mot Sicklastråket. Den gamla Panncentralen håller på att omvandlas till en förskola med sex avdelningar som öppnar i januari 2021.

Ett nytt stråk håller på att färdigställas, Sicklastråket, vilket ska knyta samman Sickla med Hammarby Sjöstad. En del blir helt fritt från bilar vilket ger plats för gående och cyklister. Detta blir en plats för kultur och event framöver. En liten park planeras det också för. Här kommer du kunna träffa vänner, sitta och prata eller leka.

Vi hälsar alla nyinflyttade välkomna!

Det nya flerbostadshuset på Nobelberget med Sicklastråket.Bild: Atrium Ljungberg

Mer om Sickla och Nobelberget

Nobelberget är en del av den pågående utvecklingen i Sickla, där bostäder, arbetsplatser, service och trivsamma mötesplatser så sakta växer fram. Nobelberget ligger väster om Sickla industriväg.

En liten bit härifrån pågår utvecklingen av Sicklas största knutpunkt för kollektivtrafik. Utbyggnaden av tunnelbanan till Nacka och förberedelserna för ett nytt stationshus och är i full gång, det görs även satsningar för de som går och cyklar. När allt är klart och tunnelbanan är igång kommer det att vara ännu smidigare att sig fram – oavsett hur du reser.

Läs mer om Nobelberget
Läs gärna mer om vad som händer i Sickla

Sidan uppdaterades: