Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
November

I takt med att Centrala Nacka växer skapar vi fler förskoleplatser

Nu är bygglovet klart för Järlahöjdens förskola. Den nya förskolan med plats för 160 barn kommer att ligga intill Eklidens skola och den blivande stadsparken. Förskolan börjar byggas i början av 2022 och beräknas öppna hösten 2023.

Förskolan får två våningar med plats för 160 barn. Förskolegården erbjuder naturlek med träd och bevarade berghällar samt en nära koppling till den kommande stadsparken. Härifrån blir det gångavstånd från Lillängen, Järla, Nya gatan samt från framtida bostäder på Järlahöjden. Det är också nära till kommunikationer, natur, service, idrott och kultur.

Nya gång- och cykelbanor till och från förskolan ingår i projektet. Över lag förbättras trafiksäkerheten i området genom mer sammanhängande gångbanor och hastighetsdämpande åtgärder. Det blir cykel- och barnvagnsförråd i anslutning till förskolans huvudentré och parkering för hämtning och lämning av barnen.

Till blivande tunnelbanestation Järla är det 400 meters promenad och till station Nacka 500 meter. Närmaste busshållplats ligger 400 meter bort.

Förskolan kommer att drivas kommunalt. Ungefär ett halvår innan förskolan öppnar kan man ställa sig i kö till förskolan på nacka.se.

Läs mer om Järlahöjdens förskola här.

Bildtext: Visionsbild. Illustration: Double Action AB

Sidan uppdaterades: