Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Rösta på din favorit till priset Stadsbyggnadsutmärkelsen 2021

Vad var det vackraste, intressantaste eller roligaste som byggdes i Nacka under förra året? Nu kan du vara med och utse vinnaren av Stadsbyggnadsutmärkelsen 2021.

För femte gången i rad frågar vi Nackaborna: Vad var det bästa som byggdes i Nacka förra året? Bland bidragen finns nya hus och tillbyggnader, en park, ett torg och även en tillfällig byggnad - Folkets hus i Fisksätra.

Stor variation bland bidragen

I årets tävling är variationen mellan de tävlande bidragen större än på länge. Materialvalen är också blandade; här finns både trä, plåt, tegel, puts och glas som ger bidragen olika karaktär. Men det finns också likheter. En tydlig trend för i år är att arkitekterna i hög utsträckning har anpassat sig till platsen och dess förutsättningar, både när det gäller topografi, material och stil.

Valda av bygglovsenheten

Det de tio kandidaterna har gemensamt är att de blev färdiga förra året och därmed utgör den senaste årsringen i ett Nacka som fortsätter att växa och utvecklas. De är utsedda av bygglovsenhetens handläggare, som har följt projekten från ritning till slutbesked.

Nu är det upp till dig att välja din favorit. Tävlingen är öppen mellan 17 och 24 maj. Den 8 juni tillkännages vinnaren vid en högtidlig prisutdelning i Nacka stadshus.

Se alla bidragen och rösta här

Sidan uppdaterades: