Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Idag togs ett första spadtag för det nya Näckenbadet

Startskottet har nu inletts för en ny modern simhall i Nacka med bland annat tre bassänger, bastu och café. Den nya simhallen, nya Näckenbadet vid Saltsjöbaden idrottsplats, ersätter den gamla simhallen, där nu rivningen påbörjas.

Den nya simhallen beräknas öppna sommaren 2025. Här planeras det för tre bassänger: en motions- och träningsbassäng om 12,5 x 25 meter, en separat undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten samt en småbarnspool. Det blir också bastu och ett enklare café.

– Det känns väldigt roligt att vi nu tagit det första steget i resan mot en ny modern simhall i Nacka, säger Mats Gerdau (M) kommunstyrelsens ordförande.

Näckenbadet blir tillsammans med Myrsjö simhall och Nacka simhall en del av Nackas utökade simhallskapacitet. Tillsammans ska de möta de behov som finns hos föreningar, skolor och allmänhet när kommunens befolkning ökar.

– Nya Näckenbadet är efterlängtat av både föreningsliv och Nackabor och fyller en viktig funktion i samhället med bättre förutsättningar för idrottande och rörelse genom hela livet, säger Gunilla Grudevall-Steen (L) ordförande i fritidsnämnden.

Fram tills dess att nya Näckenbadet är klart är ersättningsbassängen vid Saltsjöbadens idrottsplats parkering öppen.

Mer information om planeringen av Nya Näckenbadet; Nya Näckenbadet | Nacka kommun

Sidan uppdaterades: