Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Invigning av Sigfridsborgs sporthall

Idag invigs Sigfridsborgs sporthall, en fullstor sporthall intill Sigfridsborgs skola i Älta. Hallen ger Nackaborna bättre möjligheter till att utöva sina idrotter.

Under dagtid kommer det att bedrivas idrottsundervisning i hallen och under eftermiddagar, kvällar och helger kommer Nackas föreningsliv att använda anläggningen. I hallen kommer idrotter som exempelvis handboll, basket, gymnastik och volleyboll att utövas.

Fördelar med den nya sporthallen

Sporthallen är fullstor vilket betyder att den har ett spelmått på 40x20 meter. Det gör att det är möjligt att utöva de flesta inomhusidrotterna i hallen. Hallen har utfällbara läktare med en publikkapacitet på 100 personer och när läktarna är uppfällda blir det mer utrymme för aktiviteter. Dessutom är hallen utformad och anpassad utifrån ett tillgänglighetsperspektiv vilket gör det möjligt för personer med funktionsnedsättningar att delta både i aktiviteter och som besökare.

På taket finns solceller, likt det gör på Sigfridsborgs skola. Solceller är ett miljövänligt sätt att minska energianvändningen. Användningen av solceller är en del av kommunens miljöstrategi och målsättningen är att solceller ska installeras på samtliga kommunala fastigheter, där det är lämpligt, senast 2026.

Sigfridsborgs sporthall ser ut ungefär som Boo gårds sporthall så vill du se hur hallen ser ut kan du spana in filmen om Boo gårds sporthall här.

Sidan uppdaterades: